Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, май 27, 2009

От сайта на Мюсюлманско изповедание - Главно мюфтийство

Кябе от височината на птичи поглед

Вторник, 26 Май 2009 16:47

Изграждаждащите се в центъра на Мекка гигантски небостъргачи са станали архитектурна забележителност на саудитската столица. Комплексът от високи здания близо до главната светиня на исляма – Кябе трябва да включва седем небостъргача, от които в момента е завършен само един – кулата „Хаджер”.
Сега за поклонниците се явява безпрецедентната възможност да се установят в Мекка в разкошни апартаменти с елегантен интериор в непосредствена близост до главната светиня на исляма.

От горните етажи на мекканския хотел Fairmont, разположен на площада на Харам, се предоставя уникален изглед от птичи поглед към Свещеното Кябе и джамията.

Едно- дву и тристайни апартаменти, а също така и апартаменти тип „студио” с площ от 40 до 160 кв. м. са построени за пребиваващите в Мекка гости за извършването на обряда „хадж”.

„Хотелите са проектирани, така че да могат да задоволяват всички потребности на поклонниците” – казва Исам Галадари управлявящ компанията Emaar International.

Мекканската кралска кула и хотел Fairmont е с височина 577 метра и е подарък от крал Абдулазиз.

В услуга на гостите на комплекса са открити – Център за ислямски изследвания, Научен център „Крал Абдуллах”, а също така обсерватория и ислямски музей. Още една забележителност – часовник с 40 метрови числа, 5 пъти по-големи от размера на числата на Лондонския Биг Бен, ше съобшава за часовете за намаз.

Търговски център, ресторанти и съвременна медицинска клиника разположени в хотелския комплекс ще удовлетворяват ежедневните нужди на гостите. На различните етажи на хотелите ще бъдат разположени молитвени зали, спортни зали, бизнес-центрове, кафенета и ресторанти, а също така и зали за конференции и банкети.

Парк на Корана в Дубай

Вторник, 26 Май 2009 16:38

В Дубай се е построен необичаен парк, на чиято територия ще бъдат посадени всички дървета, храсти, цветя и растения упоменати в текстовете на Свещения Коран. Място за парка е избрано в район ел-Хаванидж.

По-рано проекти за подобни коранически градини в Катар и Емирата Шардже е разработвал Близкоизточният отдел на ЮНЕСКО. За работа при проектирането на парковете се привличат мюсюлмански учени.

При създаването на кораничния парк Шардже е работил декана на факултета по шериат и ислямски изследвания при местния университет.

Холандски ислямофоб на съд


Monday, 25 May 2009 14:46

Върховният съд на Холандия е отхвърлил молбата на десния политик Гирт Вилдерс да прекрати съдебното производство срещу него по отнощение за разпространение на ислямофобия.

„Главният прокурор е достигнал до убеждението, че няма никакви основания за прекратяване на съдебния процес” – се казва в разпространеното в сряда заявление на съда, съобщава «PressTV».

Според данни на «IslamNews», крайно десният политик е бил обжалвал решението на Амстердамския апелационен съд за съдебно преследване на Вилдерс, заради разпалване на ненавист и призив към дискриминация на мюсюлманите.

Неговият 17-минутен филм „Фитне”, прожектиран през юни 2008 г., е показал кадри от терористични актове и насилия примесени с цитати от сури и айети от Корана. Той е призовавал за забрана на Корана в Нидерландия, наричайки Свещената книга „фашистка”, а исляма - опасен за западната култура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи