Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, май 12, 2009

Tретата светиня на исляма

Бенедикт XVI стана първият папа влязъл в джамията "Куполът над скалата"

Бенедикт XVI стана първият папа, влязъл в джамията "Куполът над скалата", третата светиня на исляма, съобщиха световните агенции във вторник.

На входа Бенедикт XVI бе посрещнат от великия мюфтия на Ерусалим Мохамад Хюсеин. На влизане, както е мюсюлманския обучай, папата се е събул.

По-късно днес той ще говори пред мюсюлмански религиозни водачи, а по-късно ще се срещне и с еврейски равини. Папата ще посети също Стената на плача, най-святото място за юдеите.

Ден по-рано в понеделник Бенедикт XVI пристигна на петдневна визита в Израел. В приветствието си на летище "Бен Гурион" край Тел Авив той призова за създаване на палестинска държава и помирение между израелци и палестинци.

Папата ядоса много хора в Израел, след като върна в лоното на Църквата отрекъл Холокоста епископ. Все още има напрежение между църквата и еврейската държава по повод ролята на Ватикана във Втората световна война.

В понеделник Бенедикт XVI ще се моли за шестте милиона евреи, загинали в Холокоста през Втората световна войни, и призова за борба срещу антисемитизма по света.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи