Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, май 24, 2009

мир, взаимен диалог, комуникация и стабилност

Дамаск,Сирия

„Заман”: В ислямския свят е необходима е нова визия, съответстваща на времето, каза Ахмет Давутоглу

24 май 2009 | 11:31 | Агенция "Фокус"

Дамаск. Много повече от преди е необходим мир, взаимен диалог, комуникация и стабилност, заяви министърът на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу на срещата на Организация ислямска конференция в Дамаск, пише турският вестник „Заман”. В изказването си на форума Давутоглу изтъкна, че е необходима нова визия в ислямския свят, която да съответства на времето, на ценностите, на традициите. Той посочи, че в ислямския свят се появява една нова геостратегическа, геополитическа и геоикономическа култура. Първият турски дипломат изрази позиция, че Израел трябва да приеме незабавно решаването на палестинския въпрос на принципа на двете държави и изрази подкрепа за възстановяването на Ирак. Той изтъкна, че Турция следи отблизо развитието на ситуацията в Афганистан и изрази категорична позиция, че Пакистан трябва да бъде подкрепен в борбата срещу тероризма в икономически, политически и социален аспект.
В изказването си турският външен министър засегна и въпроса с Нагорни Карабах и изрази подкрепа за териториалната цялост на Азербайджан.
В рамките на заседанието на ОИК Давутоглу имаше вчера и двустранни срещи със свои колеги. Той разговаря с иранския външен министър Манучехр Моттаки, с иракския пръв дипломат Хошайр Зебари, палестинския външен министър Рия дал Малики. Пред Малики той подчерта, че е необходим диалог между палестинските групи за установяване на траен мир.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи