Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, май 22, 2009

Свещеници насилили 800 деца !!!

Църквата поощрявала наказания на децата и прикривала ужасните деяния на свещениците!!!

Свещеници насилили 800 деца в Ирландия

Ужасяваща история на години физическо и психическо насилие в католически интернати и училища бе разкрита в Ирландия, предаде Би Би Си.

Сексуалното насилие над момчетата било обичайна практика, се твърди в доклад, плод на деветгодишните разследвания на специална комисия.

Скандалът е огромен, като се има предвид, че Ирландия е най-религиозната държава в Европа. В доклада са описани случаи от 216 училища и интерната за период от 60 години - от 1930 до 1990 г. на ХХ век.

Разследващите са установили над 800 случая на физическо и сексуално малтретиране.

Повече от 2000 бивши възпитаници, които днес са между 50 и 80 г., поискаха комисия да разследва жестокото отношение над тях.

"Телесните наказания внушават страх, който според монашеството е необходим за поддържането на дисциплина", твърдят разследващите в доклада.

Според тях правителството на Ирландия трябва да се извини на пострадалите, да им осигури психологическа помощ и да построи мемориал за жертвите.

До 1980 г. 35 000 деца са учили в католически интернати. Жертви на унижения в приютите към женски монашески ордени били и момичета.

Въпреки че сексуалните посегателства над тях не били толкова чести колкото сред момчетата, девойките често губели девствеността си.

Разследващите са събрали в пет тома доказателства, че църквата поощрявала наказания на децата и прикривала ужасните деяния на свещениците.

Безсилни да пресекат порочната практика се оказали и държавните инспектори в Ирландия, които също знаели за извращенията. Има съмнение, че виновниците ще бъдат наказани. През 2004 г. католическият орден "Християнски братя", чиито членове са главни виновници за насилията, извоюва съдебна заповед в доклада на комисията да няма имена на членове на ордена - живи или мъртви. През 1999 г. човек от ордена - Донал Дън - бе осъден на две години затвор.стандарт

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи