Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, май 25, 2009

Ректорът на софийската семинария ПОДАДЕ ОСТАВКА !


Ректорът на Софийската духовна семинария " Св.иван Рилски"

Велички Епископ Сионий обяви в интервю

пред Николай Бареков по бТВ обяви,че подава оставка

във връзка с обвиненията в ПЕДОФИЛИЯ!!!


Подробности:

Епископ Сионий напуска семинарията, никога не бил блудствал

25 май 2009, 08:09


Ректорът на Софийската духовна семинария епископ Сионий, чието име беше замесено в педофилски скандал, обяви по бТВ, че иска да се оттегли от поста си и да поеме друга служба съобразно решението на дядо Максим и Светия синод. Той беше категоричен, че никога не е блудствал. Според него името му е замесено в скандал заради бизнес интереси, свързани с имоти на територията на семинарията.
Още преди две седмици, преди да гръмне скандала, в който беше замесено името на епископ Сионий, че е блудствал с 12-годишно момче в двора на семинарията, той е подготвил писмо до патриарха на Българската Православна Църква дядо Максим, в което настоява да получи друга служба, по възможност в манастир. Твърдо съм решил да напусна Софийската духовна семинария, което няма връзка със скандалния случай, категоричен е Сионий. Като причина за решението си той посочи здравословните му проблеми, които имал, и рутината в педагогическата му дейност в следствие на 15 години служба.

За педофилския скандал бил научил от секретаря на Светия синод, където е депозирана жалбата от бащата на пострадалото момче, и от медиите. От доста време чувствах, че има напрежение около мен, особено като започна да се говори за спечелените редица проекти със средства от ЕС. Имал съм давления от редица фирми, подхвърляния, телефонни обаждания дори през нощта, призна епископ Сионий. Много често ми звънят, мълчат, или чувам заплашителни думи. Това ме напряга допълнително, добави той.

Според ректора на Софийската духовна семинария избухналият скандал можело да се свърже и с инвеститорски интереси. Той е бил притискан части от площите на семинарията да бъдат предоставени за строителство на молове и др. Имало е неприлични предложения, рушвети, но аз винаги съм отблъсквал такива неща, категоричен е епископ Сионий.

Никога не съм блудствал, заяви още той. Учениците, подложени на това изпитание, излязоха много единни към моя проблем и ме подкрепиха със синовни думи, каза още Сионий. Подкрепа бил получил и от семинарското духовенство. Сионий призна, че е имало много атаки срещу него по различни поводи, но тази била най-силната и най-тежката за преживяване. Той добави, че в семинарията нямало ученици на 12 години.

БЛИЦ припомня, че скандалът с епископ Сионий избухна миналата седмица, когато бащата на 12-годишно момче от Елин Пелин подаде жалба в Светия синод, за това че ректорът на семинарията блудствал с него в двора на учебното заведение. Бащата е твърдо решен да разплете случая до край. /БЛИЦ
-
Епископ Сионий: Мил ми е животът

25 май 2009, 12:10

Мил ми е животът да казвам кой стои зад инвеститорските интереси, които породиха педофилския скандал, заяви на специална пресконференция ректорът на Софийската духовна семинария Сионий. Скандалът избухна миналата седмица, когато бащата на 12-годишно момче от Елин Пелин подаде жалба в Светия синод, за това че ректорът на семинарията блудствал с него в двора на учебното заведение. Бащата е твърдо решен да разплете случая до край.
По думите на Сионий при него са идвали представители на български инвеститори с международно участие да искат по 5 или 10 декара от земята на семинарията. Епископ Сионий заяви, че едни фирми са искали земя за хотел, а други за МОЛ. По думите му той категорично им е отказал и затова са започнали да го заплашват и да му се обаждат и да го карат пак да си помисли за земята дали ще я предостави. Той обаче не е сезирал органите на реда за заплахите срещу него, защото е изгубил всякакво доверие в МВР.
Сионий категорично заяви, че няма да сезира прокуратурата, защото по думите му духовните лица нямат практика да се обръщат към прокуратура или съд, защото говорят от името на истината. Той заяви, че ще поиска опровержение от столичен вестник и заяви, че в същия вестник има над 100 негови публикации. Това, което се случва, по неговите думи е опит за притискане на духовното, защото в семинарията 12-годишни деца няма, те отиват да учат на 15 години средно образование. Според Сионий преди 9 септември също някакви партии са имали апетити към двора на Семинарията.
Той бе категоричен, че ще напусне поста. Вече е депозирал такава молба в Светия Синод. Това обаче нямало нищо общо с педофилския скандал. Причините са, че 10-15 години е на този пост и по неговите думи се наблюдава рутина в неговата работа и това се отразява негативно. Той каза, че има и сериозни здравословни проблеми.
Жалбата на родителя на детето, която е подадена в Светия Синод, е анонимна, информира още Сионий. Той лично не я е виждал.
"Няма нищо, което да ме смущава, но не може на човек, който работи с деца толкова години, да му лепнат такова нещо. По мой адрес се говорят хули и клевети", каза Сионий.
Според него всяка личност като се издигне в България трябва да бъде смачкана и това не е единичен случай. Ако Синодът реши да сезира прокуратурата да си я сезира от негово име, допълни той.
Дометиан Видински заяви, че Сионий е изряден монах и архиерей, доказал се човек. Аз го познавам още от студент, допълни още той. Той има безкрайно чувство на отговорност и създаде поколения свои ученици. Той е приобщил към духовенството много млади хора, каза Дометиан. По думите му Светия Синод ще вземе някакво отношение по случая след като е излязъл по медиите. Светия Синод ще прецени дали да прати отец Сионий на друго духовно служение. Ако обаче Синодът прецени, че епископът е все още нужен на Семинарията, ще остане там, каза Дометиан.
Десислава Вангелова, БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи