Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, май 28, 2009

Потресаващи снимки на изнасилвания и сексуални гаври в иракския затвор „Абу Гариб”

САЩ крият снимки на сексуални гаври със задържани

Кадрите свидетелстват за много по-сериозни нарушения в "Абу Гариб", отколкото се смяташе

[28-05-2009] Новинар [54 прочитания]

Правителството на САЩ се опитва да скрие потресаващи снимки на изнасилвания и сексуални гаври в иракския затвор „Абу Гариб”, съобщи в. „Дейли телеграф”.

В интервю за изданието генерал-майор Антонио Тагуба, ръководил разследването за „Абу Гариб”, потвърди съществуването на фотографии, които свидетелстват, че сексуалните злоупотреби в затвора са били много по-сериозни, отколкото се смяташе. Докладът му от 2004 г. съдържаше предположения за изнасилвания и гаври, но досега не бе известно, че те са документирани със снимки.

Според "Дейли телеграф" това може би обяснява нежеланието на президента Барак Обама да разреши публикуването на около 2000 снимки от затвори в Ирак и Афганистан с мотива, че това ще изложи на риск американските военнослужещи. Предполагаше се, че снимките са подобни на онези от преди пет години, които показваха голи затворници, заплашвани от кучета, влачени наоколо с каишка или наредени на човешка пирамида. Самият Обама намекна, че на кадрите няма нищо сензационно.

Снимките показват мъчения, злоупотреби, изнасилване и всякакви непристойни действия”, заяви Тагуба, който определи кадрите като "ужасяващи". Той обаче подчерта, че подкрепя решението на Обама.

Новите кадри се отнасят до 400 случая, станали между 2001 и 2005 г. в „Абу Гариб” и в още шест затвора. Най-малко една фотография показва изнасилване на задържана жена от американски войник. На друг кадър се виждало как преводач насилва затворник. Изображенията включвали и други актове на сексуално насилие срещу задържани, включително с различни предмети, твърди вестникът.

Според изданието снимките потвърждават по-раншни показания на 13 задържани, включени в доклада на Тагуба. Един от тях описал как видял преводач, работещ за американските военни, да изнасилва брутално дете на възраст между 15 и 18 години. По думите му жестоката гавра била заснета от жена военнослужещ. Други трима, включително жертвата, разказват за сексуални гаври, включително с полицейска палка, кабел и фосфоресцентна тръба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи