Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, юни 06, 2011

За пръв път българска партия получи регистрация в европейска страна преди да бъде призната в България - Белгия регистрира партията на братя Юзеирови

Белгия регистрира партията на братя Юзеирови

Понеделник, 06 Юни 2011 10:28

За пръв път българска партия получи регистрация в европейска страна преди да бъде призната в България, научи днес Информационна агенция „София прес”. На 27 май съдът в Антверпен е регистрирал под номер BTW BE 836.615.003 Мюсюлман-демократичен съюз с председател Росен Йорданов, популярен в България като Юзеир Юзеиров.

В учредителните документи е записано, че МДС ще се бори за свобода на вероизповеданието, етническо и културно самоопределяне без разлика по пол, произход, цвят, вяра и социално положение, ще защитава правата на етническите малцинства и ще се бори против бедността в името на едно по-добро общество в демократичния Европейски съюз. МДС си поставя за цел да представлява всички европейски мюсюлмани и всички етнически малцинства.

Братът на учредителя Али Юзеиров заяви за „София прес”, че МДС ще участва със собствени кандидатури на следващите избори за евродепутати. Според него регистрацията на МДС е изключителен успех за демокрацията и е доказателство, че ЕС защитава правата на политическо самоопределяне, което би трябвало да бъде стандартна политика за всички страни-членки, включително и България.

Според последното преброяване в България живеят 1 700 000 мюсюлмани, от които над 500 хиляди не са турци, допълни Али Юзеиров. Надеждите на МДС са, че всички, изповядващи исляма, ще припознаят своята партия в новоучредената организация. Той заяви категорично разграничаването на МДС от ДПС и от всички личности и структури, които са били на високи ръководни нива в партията на Ахмед Доган.

На 27 юни предстои Върховният касационен къд да разгледа жалбата по отказаната регистрация на партия ОТОМАН, ръководена от двамата братя Юзеирови. Предстои българският съд да покаже, че се ръководи от същите европейски ценности, които защитава и съдът в Белгия, заяви Али Юзеиров.

www.sofia-press.com / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи