Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, юни 29, 2011

Башево кани на традиционния събор-мевлид

[2011-06-29]

Башево кани на традиционния събор-мевлид

Очаква се на празника да присъства и кметът на община Ардино Ресми Мурад

На 2 и 3 юли в ардинското село Башево ще е проведе традиционният събор-мевлид. Той се организира с подкрепата на местните жители и изселническите сдружения за култура и приятелство „Халлалълар” в Истанбул, Бурса и Измир за 9-та поредна година. Това съобщи кметът на Башево Мюрен Сали. Той уточни, че в събота в центъра на селото ще бъде направена молитва за здраве и берекет. Религиозният обред ще започне в 10 часа. След отслужването на молебена ще бъде раздаден курбан. Местни майстори ще приготвят над 20 казана кешкек – варено жито с месо, за да нагостят всички, уважили обичая.

Кметът Мюрен Сали съобщи още, че в събота вечерта башевци ще се съберат на земляческа среща в хижа „Млечино” или в туристическия комплекс „Белите брези”.

В неделя ще бъде празникът на китното родопско село, който с всяка следваща година придобива все по-голяма популярност в региона. В рамките на събора ще се проведе турнир по шахмат и празнична томбола с много подаръци. Очаква се на традиционния събор-мевлид да присъства и кметът на община Ардино Ресми Мурад. „Празникът е много хубав. Събират се хора, с корени в селото, които живеят в страната и в чужбина, за да не се забравят едни други. Поканени са всички жители на община Ардино и района. Надяваме се всички да се забавляват добре“, заяви Мюрен Сали.

Гюнер ШЮКРИ

Кърджаалъ хабер / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи