Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, юни 30, 2011

Пехливанов: Втора джамия в София – да

Пехливанов: Втора джамия в София – да, но ако има нужда от нея

30 юни 2011

София /КРОСС/ Не виждам проблем да бъде построена втора джамия в София, но ако има нужда от нея. Това каза в интервю за Информационна агенция КРОСС депутатът Николай Пехливанов, който преди дни бе издигнат за кандидат на „Атака” за кмет на София.
„В Столична община има цяло звено, което отговаря за религиите.
Те трябва да кажат какви са демографските изследвания, за това колко са мюсюлманите в София, имат ли нужда от друг храм”, посочи той.

Според Пехливанов, теренът, на който от Главното мюфтийство искат да строят втората джамия, не е предвиден за храм. „Това е градоустройствен проблем. Правилата трябва да важат за всички, независимо дали ще се строи църква, джамия или синагога. За мен няма никакво значение при условие, че отговарят на всички изисквания”, каза той. И допълни:
„Аз предлагам Столична община официално да каже, от демографска гледна точка, има ли нужда или няма. Да кажат колко са мюсюлманите. Ако има нужда, да кажат къде ще бъде разположена. Аз не виждам пречка бъде построена втора джамия, втора синагога и т.н.”.

Липсата на цялостно решение за устройството на града генерира основните проблеми, които столицата има към днешна дата, каза още кандидатът на „Атака” за кмет на София.
„Защо не се направиха тези паркинги, за които толкова много години се говори? Нямаме нито един сериозен паркинг в центъра на града, който да обхване част от колите, които паркират по тротоарите. Нямаме тротоари, плочките се разбиват, даваме всяка година пари за плочки, а колите продължават да се качват върху тях и пак ги чупят, и така харчим едни пари без да решаваме проблемите”, посочи Николай Пехливанов.

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи