Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, юни 06, 2011

Ще бъде закупено по-ново оборудване за джамията

Слагат нова уредба на софийската джамия

06.06.2011

Появилата се информация, че уредбата на софийската джамия „Баня Башъ" ще бъде намалена, не отговаря на истината. Това заяви в ефира на БНТ секретарят на Главното Мюфтийство Хюсеин Хафъзов.

Той обясни, че поставената в храма уредба е стара и не може да се намали. По думите му след разговори с вицепремиера Цветан Цветанов и столичния кмет Йорданка Фандъкова е било взето решение да бъде закупено по-ново оборудване за джамията. Тази уредбата ще може да се намали, обясни секретарят на мюфтийството.

Хюсеин Хафъзов подчерта, че „Атака" не бива да приемат това развитие като собствен успех, тъй като мюсюлманите първоначално планирали да увеличат звука на колоните на „Баня Башъ" след сблъсъците на 20 май. Секретарят на мюфтийството обясни, че причина за това е, че вярващи от страната и от близките балкански държави искали да подкрепят хората в София.

Припомняме, от ВМРО съобщиха, че от две години съществува наредба, която забранява използването на озвучителни уредби за религиозни нужди.

От партията подчертаха и че с изключение на петък, в останалите дни от седмицата джамията побира всички вярващи мюсюлмани. Затова насочени навън тонколони не са нужни. Единственото възможно изключение е в петъците, но и тогава звукът трябва да е силно намален.

нюз.бг / Мианре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи