Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, юни 29, 2011

ОРГАНИЗАЦИЯТА ИСЛЯМСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ПРОМЕНИ ИМЕТО СИ....

ОРГАНИЗАЦИЯТА ИСЛЯМСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ПРОМЕНИ ИМЕТО СИ....

Организацията Ислямска Конференция която се явява гласът на 2 милиардата мюсюлмани в света, промени в рамките на новата си визия своето име и своята емблема....

Изпратена 29.06.2011 10:02:31 UTC

Обновена 29.06.2011 10:02:31 UTC

Организацията Ислямска Конференция която се явява гласът на 2 милиардата мюсюлмани в света, промени в рамките на новата си визия своето име и своята емблема.

Новото име на организацията е Организация за Ислямско Сътрудничество.

Първото си заседание с новото си име и емблема организацията провежда в столицата на Казахстан Астана.

Външните министри на ислямските страни провеждат първата си среща след революциите в страните от Северна Африка и Близкия Изток.

Дневният ред на срещата е много натоварен, тъй като редица предходни срещи бяха отложени поради вълненията и кризите в някои от рабските страни членки.

В словото, което произнесе на откриването на 38мото заседание на външните министри, генералният секретар на организацията Екмелеттин Ихсаноглу акцентува на събитията в света. Той каза, че събитията известни под името Арабска Пролет са станали символ на новата визия на ислямския свят и подчерта, че вече е отминала епохата на диктаторите.

Ихсаноглу отправи призива държавните ръководители да се вслушат в призивите за демокрация отправяни в Сирия, Либия, Йемен и Бахрейн.

В рамките на дейностите за създаването на новата визия, на срещата в Астана бяха представени новото име и новата емблема на Организацията за Ислямско Сътрудничество. Новата емблема, проектирана от един турски художник представлява полумесец, който прегръща земното кълбо. В централната част на земното кълбо е разположен свещенният за мюсюлманите град Мека.

На заседанието в Астана Турция е представена от държавния министър Мехмед Айдън.

Насрещата Турция поиска подкрепата на ислямските страни за повторно поставената си кандидатура за непостоянен член на Съвета за Сигурност на ООН, по кипърския проблем и по проблемите на турското малцинство в Западна Тракия.

На срещата в Астана се обсъждат и стъпките за поставянето на дневен ред в света на въпроса за признаването на независимата палестинска държава. Инициативите в рамките на ООН за признаването на независимата палестинска държава ще бъдат започнати след няколко месеца.

ТРТ / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи