Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, юни 03, 2011

Втора джамия в София поиска ДПС

ДПС настоява за втора джамия в София

Какво спира решението, чудят се хората на Ахмед Доган

Втора джамия в София поиска ДПС. Зам.-председателят на партията Лютви Местан се обърна към правителството и Столичната община с призив да се „отключи“ процедурата за строителството на втори мюсюлмански храм в столицата.

"От нас ще чуете добри думи за Фандъкова, когато отключи процедурата за изграждане на втори молитвен храм, който ще реши проблема с изнесените килимчета. Какво спира решението за втори молитвен храм – нямаме обяснение на този въпрос", попита Местан вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов.

"Как е възможно правото на протест да се противопоставя на правото на религия? Не бива да има противопоставяне на права", каза още той.

От името на ДПС той отправи призив към представителите на изпълнителната власт и на правоохранителната система „по никакъв начин да не съучастват в опита да се подмени истината за това, което се случи на 20 май“.

Местан се обърна към Цветан Цветанов и към министъра на културата Вежди Рашидов с думите, че той може би по-добре знае, че на 20 май бяха подпалени не просто религиозните килимчета.

"Подпалването на религиозните килимчета няма прецедент в историята на нито една друга държава. Дори тоталитарни системи не са допускали подобен тежък инцидент. Подпалени килимчета – за нас е опит да се подпали етническият мир в страната", заяви зам.-шефът на ДПС.

"Мълчахме до днес, не сме задали въпроса – какви действия трябва да се предприемат срещу такава провокация срещу държавното устройство – когато хиляда „по-добре облечени” ще се саморазправят с органите на МВР? Кой от ДПС е произнасял такива думи? Не е възможно, няма да се случи", каза още Лютви Местан.

дн.бг / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи