Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, юни 13, 2011

Декларация на Националния съвет на религиозните общности в България

Декларация на Националния съвет на религиозните общности в България по повод проявите на нетолерантност и ксенофобия

Monday, 13 June 2011 12:00

Националният съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) с особено безпокойство, проследи през последните месеци редицата прояви на насилие, антирелигиозни демонстрации и изказвания на някой политически лидери по повод религиозните свободи и права на отделните вероизповедания в България.

Поредицата от побои над членове и симпатизанти на Евангелистката църква, Свидетели на Йехова и мюсюлманската общност в София, скандалите пред Храм паметника „Александър Невски”, по време на тържествата в Батак и честванията в Атонския манастир, показаха една нарастваща агресия в българското общество към различните, неуважение към собствената си история и вяра и към Българската Православната църква.

Поради тази причина, ние приветстваме със задоволство декларацията на Народното събрание и всички подкрепили я политически партии и обществени организации, като ясен знак, че подобни прояви нямат място в нашето общество. Те не са присъщи на традициите и културата на българския народ и срамят името на България пред Европейската и световна общественост.

Само когато държавата и обществото са единни в противопоставянето си на подобен род хулигански прояви, ние можем да пресечем развитието на тези опасни тенденции и да възпитаме нашите деца в дух на толерантност и разбирателство.

НСРОБ, като колективен орган на основните религиозни деноминации е пример за такова сътрудничество и ние ще продължим да заемаме активна позиция за противопоставяне на подобни прояви и за възпитание на нашата младеж в традиционните за всички вярващи добродетели и ценностна система.

Председател:
Рупен Крикорян

http://genmuftibg.net / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи