Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, юни 13, 2011

Ново нападение над джамията в София

Пребиха пазача на Баня Башъ

Неизвестни потрошиха охранителната кабина на джамията

Снимка БТНЕС

неделя, 12 юни 2011

София

Пазачът на джамията в София Баня Башъ е пребит днес преди сутрешната молитва, съобщават от пресслужбата на Главното мюфтийство.

"Днес станахме свидетели на поредното нападение в софийската джамия. Тази сутрин, 20 минути преди сутрешната молитва, жестоко е пребит пазачът на джамията в София", се казва в съобщението

Неизвестни лица са прескочили оградата на джамията, пребили са пазача, разрушили цялата охранителна кабина, а след това са нахлули в джамията.

Около 20 минути след нападението богомолци, които идват на сутрешната молитва, намират пазача целия в кръв и в състояние на кома. Той е откаран в "Пирогов". Полицията разследва случая, се посочва още в съобщението.

В него се казва още, че след случая от 20 май тази година джамията е осквернена и мюсюлмани са нападнати няколко пъти пред нея. Престъпленията от омраза, актовете на ксенофобия и ислямофобия нараснаха драстично през последните месеци, коментират от Главното мюфтийство.

От "Пирогов" обаче съобщиха, че пострадалият Георги Димитров е постъпил в здравното заведение с рана на главата, която е била обработена и пациентът е пуснат да си ходи.

АСН / BgTimes.Net / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи