Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, юни 01, 2011

Симеон Сакскобургготски:Това, което се случи неотдавна пред Баня баши джамия в София, не може да се нарече с други думи, освен зловещо

Зловещо отрицание на нашите ценности

01 юни 2011

София /КРОСС/ Това, което се случи неотдавна пред Баня баши джамия в София, не може да се нарече с други думи, освен зловещо, чуждо на природата на българския народ и позорно за страната ни. Това мнение на бившият премиер Симеон Сакскобургготски, публикувано в kingsimeon.bg.

Толерантността към вярата и етноса на другия винаги е била естествено състояние за нацията ни. Толкова естествено, че даже не се нуждае от обяснение.

Търпимостта към изповядваната от нашите сънародници религия е едно от нещата, с които България от десетилетия печелеше уважението на другите народи. Ние сме дали не един пример в миналото си какво означават толерантност, солидарност, човещина. Без дори да се замислим, просто като част от нашата същност.

Затова позорният акт пред мюсюлманския храм в столицата ни е отрицание на всичко, което сме - ние, нашите ценности, лични биографии, нашата вяра, общата ни история. Той е ехо на тоталитарния диктат, когато със сила контролираха живота ни, сменяха имената на роми и мюсюлмани, поругаваха гробове и храмове. От това страдахме всички - християни, мюсюлмани, роми, арменци, евреи.

За всеки, който е живял или пътувал в мюсюлманските държави е много чуждо и наразбираемо подобно отношение, нямащо нищо общо с цивилизованото и адекватно поведение.

Тревожно е, че заради една малка група хора България получава нежелателни укори в чуждестранните медии. Отзивите и коментарите засягат доброто ни име и е много жалко, защото сме възприемани като толерантно общество, в което всички религиозни общности живеем в мир и разбирателство. Отдавна вече не сме изолирани от света, затова е важно какво мислят и другите за нас. Това ли искаме да мислят за нас? Какво ние самите искаме да мислим за себе си?

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи