Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, юни 14, 2011

Кампания за самоопазване

Доброволци ще пазят мюсюлманите от нападения

13 юни 2011

Йовка Йовчева

До ден-два доброволци ще дежурят през нощта в софийската джамия „Баня Башъ", за да опазят имуществото и молещите си от посегателства. Това каза за Дарик говорителят на Главно мюфтийство Хюсеин Хафъзов, след като вероизповеданието обяви „кампания за самоопазване", заради зачестилите опити за побой над мюсюлмани и заплахите срещу молещи се и срещу джамии.

В официално изявление мюфтийството призова „мюсюлманите от цялата страна да бдят за нападения и провокации от всякакъв вид" и да не отговарят на тези провокации.

Хюсеин Хафъзов разказа повече: „Започването на такава кампания се налага от желанието на мюсюлманите, които посещават джамията и не се чувстват сигурни в нея. От една страна, те желаят да продължат да идват на джамия, а от друга страна, вече не се чувстват сигурни не само мюсюлманите, които посещават централната софийска джамия „Баня Башъ", а и на други места в страната, особено в големите градове, където има често посегателства, осквернявания, палежи или чупене на прозорци на джамии".

„Кампанията с цел набиране на доброволци не е, за да се конфронтираме с някоя част от обществото, а единствено и само да опазим имуществото на ислямското изповедание, на мюсюлманската общност и същевременно да опазим молещите се, които идват мирно, тихо, спокойно да се помолят на своя бог. С дежурствата се започва от София, тъй като в момента ние сме най-уязвими, но доколкото разбираме има такива сигнали и опасения на други места в страната. Възможно е на по-късен етап подобни доброволчески отряди да бъдат формирани и на други места в големите градове. Може би ще дежурят по трима-петима на вечер. Зависи от това колко желаещи ще има", обясни Хафъзов.

Преди ден бе съобщено, че група неизвестни са пребили момче пред джамията в София и то е намерено в безпомощно състояние.

др / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи