Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, юни 17, 2011

Главно мюфтийство обяви 4 юли 2011 г. за начало на летните Коран курсове

Проведе се подготвителна среща за летните Коран курсове

Петък, 17 Юни 2011г. 15:02ч.

Главно мюфтийство обяви 4 юли за начало на летните Коран курсове. Във връзка с това районните мюфтийства ще организират срещи с преподавателите, които ще провеждат летни Коран курсове. Такава среща се проведе на 16 юни в с. Горско сливово, обл. Ловеч, с лица, които ще водят Коран курсове в Районно мюфтийство - Плевен.
На срещата, организирана от районния мюфтия Хаджи Ниджатин Неджипов, присъстваха имами от района и представители на Главно мюфтийство в лицето на зам.-главния мюфтия Ведат С. Ахмед, началника на отдел "Образование" Хюсеин Карамолла, както и ректорът на Висшия ислямски институт доц. Ибрахим Ялъмов.
По време на събирането се разискваха въпроси свързани с Коран курсовете като по-ясно се поставиха целите и се наблегна на различните методи за по-активно участие на ученици и по качествено обучение.
Районният мюфтия информира присъстващите по отношение на условията за организиране на курсове и че в района се очаква да бъдат оргазирани 34 курса. Зам.-главният мюфтия обясни новите моменти при организиране на курсовете и изрази своите по-големи очаквания по отношение на резултатите от тези курсове, които ще се организират в цялата страна през месец юли и август.
В своето изказване Хюсеин Карамолла обясни важността на средните мюсюлмански училища и представи възможностите и новостите в тях и призова за по-активно участие на имамите в набирането на ученици за тези училища на мюсюлманското малцинство в България.
Изказване в този дух направи и доц. Ялъмов и подчерта, че почти всички ръководни кадри на изповеданието са завършили Висшия ислямски институт и отсега нататък бъдещето на мюсюлманската общност до голяма степен зависи от подготвените духовни кадри във ВИИ. Поради което прикани имамите, които нямат висше образование да се изучат във ВИИ и да съдействат за набирането на повече студенти.

http://genmuftibg.net / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи