Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, август 30, 2008

Новини накратко от 27.08.2008 г.

ГЛАВНИЯТ МЮФТИЯ НА КОСОВО ОЧАКВА ПРИЗНАВАНЕ НА НЕЗАВИСИМОСТТА ОТ СТРАНА НА АРАБСКИЯ

Косовският главен мюфтия Наим Търнава заяви, че очаква от арабския и ислямския свят помощ за изграждането и стабилизирането на Косово като държава, съобщава електронното издание Телеграфи.

Вчера в Прищина се състоя конференция на тема “Косово и арабския свят”, която се разглежда като възможност за лобиране за признаване на независимостта на Косово от арабските държави. “Западният свят ни подпомогна за полагане на основите на държавите, докато от ислямския свят очакваме да ни подпомогне за засилване на държавата на международната сцена”, е заявил вчера Търнава пред няколко участници в конференцията. Във връзка с колебанието и забавянето на ислямските страни за признаването на Косово той е посочил, че очаква принос от страна на арабските интелектуалци, на гражданското общество и на косовските приятели в арабския свят, за да подпомогнат по-бързото вземане на положително решение.

Агенция "Фокус"

ТУРЦИЯ ЩЕ ЛОБИРА ЗА КОСОВО ПРЕД ОРГАНИЗАЦИЯТА ИСЛЯМСКА КОНФЕРЕНЦИЯ

Турция ще лобира усилено пред Организацията Ислямска конференция за признаване на независимостта на Косово, заяви турският държавен министър Мустафа Саид Язъджъоглу.

Турският министър без портфейл е заявил това при срещата си с косовския президент Фатмир Сейдиу и с министър-председателя Хашим Тачи. При срещата им е станало ясно, че до края на седмицата ще бъде определен и посланикът на Косово в Турция.

Агенция "Фокус"


НОВА ДЖАМИЯ Е ПОСТРОЕНА В СЕЛО ГРАДАШОРЦИ В ОБЩИНА СТРУМИЦА

Нова джамия имат вярващите от турската общност в македонското село

Градашорци, в община Струмица. За построяването на джамията са вложени 75 000 евро, събрани от дарители в Турция.

На откриването на джамията са присъствали местни жители мюсюлмани и православни, представители на местната власт, както и представители на турското правителство. Мустафа Саид Язъджъоглу, държавен министър в правителството на Турция, е посочил, че в последните години в религиозно и културно отношение има положително развитие и турската общност в Македония е доволна от това.

Агенция "Фокус"

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи