Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, август 27, 2008

Стартира първият ислямски застраховател във Великобритания

Първата застрахователна компания, работеща в съответствие с ислямистките вярвания и закони, стартира днес, предлагайки автомобилни полици.

Застраховките на Salaam Halal използват Takaful принципа, при който рискът се разпределя между страните на полицата. В контраст на това, обикновените застрахователни полици прехвърлят риска от титуляра на полица към застрахователната фирма.

Хората, вземащи застраховка при Salaam Halal, плащат вноски в общ басейн от средства, с които, в съответсвие с Шериата, се правят инвестиции, като се избягват такива във фирми, свързани с алкохол или плащане на лихва.

Тези средства се използват за заплащане на искове, които възникват, и в края на годината, ако останат средства, излишъкът се разпределя обратно чрез намаление на следващата премия.

Услугата е насочена към мюсюлманите във Великобритания, които са 1.6 млн. и съставляват 2.7% от общото население.

Групата, регулирана от независимия контролен орган Financial Services Authority, се надява да започне предлагането на жилищни застрахователни полици по-късно тази година.

Телефонните центрове във Великобритания могат да приема разговори на английски, арабски, бенгалски, гуджарати и урду.

През 2004 г. правителството разреши създаването на 100% ислямска банка - Islamic Bank of Britain. А миналата година Lloyds TSB пусна ислямски финанси продукти, насочени към бизнеса, и предложиха банкови сметки, които са в съответствие с принципите на Шериата.

изт.,2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи