Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, август 27, 2008

Д-р Мохд Абуаси: В България няма почва за тероризъм на религиозна основа

Мюсюлманите са набедени за терористи в палза на САЩ и Европа

В България няма среда за зараждане на тероризъм на религиозна основа. Въпреки това опасността тя да бъде създадена остава.

Атмосферата, при която може да бъде създадена такава среда, е свързана с икономически кризи, с политическа нестабилност. Това каза в интервю д-р Мохд Абуаси, директор на Центъра за близкоизточни изследвания, предаде агенция "Фокус".

Според специалиста ако има опасност от атентати в България, които да са на основата на религиозни течения, то тя ще дойде отвън.

"Липсата на диалог, изкуствено създаденото напрежение на религиозна или етническа основа също помагат за създаването на такава среда", каза още Абуаси.
Това че между ислям и тероризъм се слага знак на равенство, по думите му, се дължи на смяната в световния ред.

"След разпадането на Съветския съюз трябваше да се търси нов враг и той беше намерен в т.нар. "ислямска заплаха". Такава заплаха е нужна за военната индустрия и определени кръгове в САЩ и Европа.

Това не означава, че няма ислямисти, които са терористи, напротив - има такива и то много. Но борбата не трябва да бъде срещу конкретната религиозна общност, а към самото явление и елементите, които стоят зад него", убеден е експертът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи