Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, октомври 07, 2010

Обръщение към националните и международните медии по отношение на спазването на правата и законността при българските мюсюлмани

Обръщение към националните и международните медии по отношение на спазването на правата и законността при българските мюсюлмани

Сряда,06 Октомври 2010г. 16:57ч.

Днес сме изправени пред поредната нова изява на политиката на натиск и сплашване, която българските власти прилагат спрямо представителите на законно и по свободната воля на българските мюсюлмани избрано ръководство на Главно мюфтийство.
- На 6 октомври полицията проведе специализирана операция, като нахлу в домовете на раойнните мюфтии, ваизите и имамите в Смолянски, Пазарджишки и Благоевградски области и арестува 12 души.
- При акцията извършена в дома на районния мюфтия на Пазарджик – Абдуллах Салих са иззети 17 000 лева, предоставени му от Главно мюфтийство за изплащане на заплатите на имамите от района.
- 10 от 12-те арестувани са били пуснати, след като са им били взети показанията. За районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов и за един от имамите обаче не се знае нищо.
- Многозначително е провеждането на подобна операция непосредствено след положителната атмосфера породена от изказванията на министър-председателя на република Турция Реджеб Ердоган при посещението му на 4 октомври в България, относно решаването на проблема за лидерството на българските мюсюлмани при срещата му с министър-председателя Бойко Борисов.
- Нарушаването по различни поводи на човешки права на представителите на мюсюлманското малцинство, които са лоялни граждани на Република България, и подлагането им на нечовешки отношения не могат да се приемат по никакъв начин за нормално.
- Очакваме българските власти да направят изявление пред обществеността относно действията им, които биха оправдали законосъобразността на постъпките им и положението на двамата арестувани, от които досега няма никакви известия.
- Ние отправяме поредния ни призив, за да не може за сетен път да бъде засегната мюсюлманската общност с подобни произволни действия, които ерозират разбирането за правова държава.
- Ние приканваме страните членки на ЕС и ЕК да проявят висока степен на чувствителност при разследване на действията нарушаване правата на лицата, принадлежащи на различните изповедания и търсене на отговорност от лицата, извършващи тези нарушения.

ПРЕССЛУЖБА НА ГЛАВНО МЮФТИЙСТВО

http://genmuftibg.net / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи