Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, октомври 07, 2010

Недим Генджев:Действията на МВР,прокуратура и ДАНС могат да бъдат оценени и от друга гледна точка – превенция

Генджев: Има радикални секти, които си развяват байрака

Той попита с какво право Мустафа Хаджи отваря училища за имами

Не съм председател на ДАНС, за да изпратя проверка, заяви Недим Генджев, възстановеният председател на Висшия мюсюлмански съвет, във връзка с вчерашната спецооперация срещу ислямистка организация.

"Действията на МВР, прокуратура и ДАНС могат да бъдат оценени и от друга гледна точка – превенция. Защото вие виждате какво става в Европа", каза Генджев пред БНР.

В България има 3 средни мюсюлмански духовни училища, законни и лицензирани от Министерството на образованието, посочи той.

"Има и един Висш ислямски институт. Аз задавам въпроса с какво право Мустафа Алиш Хаджи разрешава откриването на училище за имами в Делчево, в Устина, в Сърница. Те са незаконни“, категоричен е Генджев.

Той припомни историята с разбит семинар в Нареченски бани, организиран пак от Мустафа Алиш Хаджи.

„Спомняте ли си какво каза той тогава на журналистите? "Законите на България не важат за нас". Ето това изречение показва истинския лик на хората на Мустафа Алиш Хаджи и на неговите приближени", смята председателят на Висшия мюсюлмански съвет.

Защо тези полузабранени или забранени в ислямския свят организации като "Мюсюлмански братя" – "Вакъф ел Ислями", забранена в Европа – и други организации, свободно си развяват байрака, попита той риторично.

Генджев беше категоричен, че в България има радикални секти, които действат в момента.

"Ето, погледнете в Столипиново. Там има около 8 или 10 незаконни мечита и в тези мечити аз не казвам, че се изповядва някакъв радикален ислям, но тези мечити са безконтролни. Кой е издал разрешение за строителство, след като в Пловдив има две хубави големи джамии?", пита още председателят на Висшия мюсюлмански съвет.

днес.бг / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи