Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, октомври 07, 2010

Няколко часа селяни браниха от ДАНС имама си

Няколко часа селяни браниха от ДАНС имама си, заподозрян в ислямизъм

Служители на ДАНС прекараха няколко часа по принуда в къщата на имама на с.Лъжница, Гоцеделчевско. Местните хора не ги пускаха да излязат в опит да осуетят ареста на имама Мохамед Камбер. Днес на територията на четири области - Пловдивска, Благоевградска, Пазарджишка, Смолянска се проведе акция за изземване на ислямистка литература. Претърсванията са във връзка със специализирана операция по пресичане дейността на нерегистрирания български клон на ислямистката организация "Ал Уакф Ал Ислями", съобщи МВР. В дома на Камбер била намерена такава литература, но мюсюлманите от Лъжница наобиколили къщата и няколко часа отказваха да пуснат служителите на ДАНС да излязат.

След продължили с часове уговорки, в които най-активно се включи кметът на селото Байрам Разманов, районният мюфтия Айдън Мохамед и областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин, селяните отстъпиха, съобщи Агенция "Фокус".

В момента, в който излязоха от къщата, полицейските служители бяха посрещнати от жителите на селото с мощно освиркване. Хората освободиха и двата полицейски автомобила с литературата, иззета от дома на имама. За секунди се създаде и леко напрежение до една от колите, след като няколко мъже се спуснаха към нея, но бързо бе туширано от полицаите. В момента ситуацията в селото се нормализира и хората се разотиват, допълва агенцията.

Говорителят на Пазарджишката окръжна прокуратура Снежана Стоянова съобщи за Дарик, че е образувано досъдебно производство срещу ръководител на група, действала през периода 2008-2009 година, имаща за цел насилствено завземане на властта и насилствена промяна на установения в Конституцията държавен и обществен строй. Претърсванията са започнали рано тази сутрин на територията на община Велинград, каза Стоянова. Полицейско присъствие е имало и в Сърница.

На територията на Смолянска област се извършват операции в три общини - Доспат, Мадан и Рудозем. Заместник-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов отказа повече подробности, тъй като делото съдържа секретна информация: "Мога да дам ограничена информация поради факта, че делото, което сме образували в Смолян, е с класифицирана информация. Мога да потвърдя, че се извършват мероприятия, включително и в момента, на територията на три общини в Смолянска област и се търси съпричастност на лица с дейността на тази фондация, която са изнесли официално съобщение от централните медии от София".

Ислямистката организация "Ал Уакф Ал Ислями" има поне осем адреса в Пловдив - това заяви за Дарик председателят на Джамийското настоятелство Ашим Асан. Той отказа да ги назове, защото щели да вземат мерки и да се покрият, но бе категоричен, че организацията работи във всички ромски гета в България, както и в родопските села. Пълно е с техни клонове по оста Пазарджик - Пловдив - Хасково, категоричен бе Асан. Според него "Ал Уакф Ал Ислями" е клон на "Ал Кайда", който е в България от 1997 година. Тогава благодарение на Иван Костов, който е бил премиер по онова време, и на фондацията на жена му "Бъдеще за България", ислямистката организация се е установила в страната. По времето на управлението на тройната коалиция над "Ал Уакф Ал Ислями" имаше "политически чадър", защото спонсорираше ДПС, категоричен бе Ашим Асан.

"Ашим Асан има нужда да се прегледа на лекар. Това са глупости от болен мозък", заяви лидерът на ДСБ в Пловдив Спас Гърневски. Самият Костов не пожела да коментира темата.


Вестник "Сега" / Минаре България

1 коментар:

  1. Анонимен8:13 пр.об.

    tozi akt na nasilie pokaza kolko e silen dahs..............................................nasilieto rajda nasilie gospoda ne si igraite s ogana blizo do koito ima benzin

    ОтговорИзтриване


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи