Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, октомври 07, 2010

Озадачаваща акция на специалните служби

Озадачаваща акция на специалните служби

Сряда,06 Октомври 2010г.

Днес, рано сутринта (след 6.00 ч.) преди още да е изгряло слънцето съдът, прокуратурата, ДАНС и полицията проведоха специална операция за „лов на радикални елементи” от средата на мюсюлманската общност в България.

По време на операцията едновременно са обискирани домовете на 12 души (по наша информация), 10 от които са служители на Главно мюфтийство – районни мюфтии, ваизи и имами. Сред тях са били районните мюфтии на Пазарджик и Смолян Абдуллах Салих и Неджми Дъбов. По време на обиските са иззети редица книги, дискове, компютри, телефони, лични и служебни документи, служебни пари и др.
Специалните служби, които от няколко години търсят радикални мюсюлмани в Родопите отново прибягнаха към метода на упражняване на психологически натиск, опитвайки се да всеят страх у близките на обискираните, както и изобщо на мюсюлманите. Естествено, че държавата трябва да предприеме необходимите мерки срещу лицата, които застрашават националната сигурност, но не е нормално отношението към духовните водачи на определени населени места, дори и на райони, да се отнасят, като че ли са най-големите престъпници в страната. Главно мюфтийство е озадачено от случващото се със служителите на изповеданието, за които досега не е имало ясно и конкретно обвинение, още повече то да е доказано.
Най-озадачаващото пък е, че това се случва в ситуацията, в която има спор за легитимността на изповеданието, както и ден след добронамерените изявления на министър-председателя Бойко Борисов за демократично разрешаване на проблема. Учудващо е кой и какво цели с тези събития напомнящи недалечното минало?!

http://genmuftibg.net / Минаре България

1 коментар:

  1. Анонимен8:47 пр.об.

    G-n Borisov tova ne e na4ina za pe4elene na horata koito izpovadvat islam..................... ostavete musulmanite da jiveat v mir kakto vsi4ki hora v r.Balgariya........................

    ОтговорИзтриване


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи