Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, октомври 07, 2010

Нелегалният клон на ислямската организация във Велинградско е добре структуриран,финансиран отвън,с програма и цел

Нелегалният клон на ислямската организация във Велинградско е добре структуриран,финансиран отвън,с програма и цел

07 октомври 2010

Сърница.
Окръжната прокуратура в Пазарджик е образувала досъдебно производство по случая с нелегалния клон на ислямската организация „Ал Уакф ал Ислями” още през месец юни 2009 година, каза за радио „Фокус” – Пазарджик наблюдаващият прокурор по случая Нели Попова. Досъдебното производство е образувано по член 109 във връзка с член 108 от Наказателния кодекс. Неизвестният засега извършител е ръководил и организирал група, която си поставя за цел престъпления против републиката и изповядване на антидемократична идеология, насочена към насилствено завземане на властта и насилствена промяна на установения в Конституцията държавен и обществен строй. Основната дейност на хората, които участват в тази организация, е промиване на мозъци, което е по-страшно и от терористичен акт, защото един терористичен акт може да доведе до смъртта на хиляди хора, а промиването на мозъци влияе върху милиони. Това е една тайна организация, структурирана, финансирана отвън, с програма и цел. Тя не е свързана с терористични актове. В материалите също не се споменава по никакъв начин за такъв вид дейност. Организацията се занимавала с просвета, с убеждение, и така е прикривала същността на работата. Дейността й е прикривана зад името фондация, дори на хората е представяна така, обясни Нели Попова.
„Не искам да прибързваме с визирането на конкретни имена на ръководители и участници от региона в нея. Ние работим отдавна, имаме постижения. Имаме абсолютно положителни успехи и за повдигането на обвинение, но засега ще се въздържим”, каза още прокурор Нели Нопова.
Два от извършените вчера три обиска са в домовете на ходжата в град Сърница и на ходжата във велинградското село Кандови.
Ваня НИКОЛОВА

иаф / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи