Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, октомври 07, 2010

Германските социалдемократи и зелените поискаха равноправие за исляма

Германските социалдемократи и зелените поискаха равноправие за исляма

Широк обществен дебат се води в Германия във връзка с интегрирането на мюсюлманите.

След речта на германския президент Кристиян Вулф в неделя на националния празник на страната, в която каза, че "ислямът вече също е част от Германия", дискусията навлезе в нов етап.

Социалдемократите и Партията на зелените в Германия предлагат ислямът да бъде признат като религия на общността в страната, пише днес в. "Ди Велт".

Говорителят на парламентарната група на социалдемократите Дитер Вифелшпутц заяви, че това ще бъде важен сигнал за четирите милиона мюсюлмани в Германия. "Ислямът се нуждае от равен шанс", смята той. Това означава той да приравнен с християнската църква.

Говорителят на интеграционната политика на парламентарната група на Зелените Мемет Килич пък казва, че идеята за интеграция може само да бъде от полза за страната.

"Признаването на исляма като религия от държавата ще даде на мюсюлманите усещането за добре дошли в Германия. Настоящият дебат за ролята на исляма в Германия за съжаление води до обратното усещане", заявява той.

Канцлерката на Германия Ангела Меркел призова вчера германските мюсюлмани да се подчиняват на германските закони, а не да следват принципите на шериата.

"Сега е очевидно, че в Германия има мюсюлмани. Но е важно ценностите, въплъщавани от исляма, да отговарят на нашата конституция", заяви Меркел. "В Германия се прилага конституцията, а не шериата", допълни тя.

Канцлерката подчерта, че е нужно имамите в Германия да са получили германско образование и да имат социални корени там. В разгара на дебата Меркел се опита да постигне баланс между двете страни, като каза, че германските полицаи не трябва да се страхуват да влизат в германските имигрантски предградия, но и че германците трябва да свикнат, че джамиите са част от пейзажа им.

Дебатът за интеграцията за мюсюлманите се разгоря, когато висшият служител на германската централна банка, социалдемократът Тило Сарацин в няколко речи и в написана от него книга обвини мюсюлманите в Германия, че живеят на гърба на германските социални грижи, като отказват да се интегрират към германското общество и да постигат добри резултати в сферата на образованието.

Допитвания до общественото мнение показаха, че много германци споделят мнението на Сарацин, но той беше принуден да подаде оставка. В книгата му има и твърдения, че евреите и баските притежават специален ген.


Вестник "Сега" / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи