Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, октомври 08, 2010

И З Я В Л Е НИ Е ОТ МЮСЮЛМАНСКO ИЗПОВЕДАНИЕ Р. БЪЛГАРИЯ

До Средствата за масово осведомяване

И З Я В Л Е НИ Е
ОТ
МЮСЮЛМАНСКO ИЗПОВЕДАНИЕ Р. БЪЛГАРИЯ
Висш Мюсюлмански Духовен Съвет

Чрез средствата за масово осведомяване се обръщаме към българските граждани и институции като заявяваме: Няма и не може да има взаимовръзка между действията на прокуратурата и правозащитните органи и факта, че от 13.05.2010 год. съдът отстрани от ръководството на мюсюлманското изповедание г-н Мустафа Хаджи и целия Висш мюсюлмански съвет от 2008 поради използване на фалшифициран устав и фалшифицирани подписи на делегати. Организираната от същото това нелегитимно ръководство конференция през 2009 също е нередовна, тъй като е свикана от нелегитимно ръководство и не е проведена по устав. Нейните решения не биха могли да бъдат вписани в съдебните регистри, тъй като са незаконни. В същото време отстраненото ръководство, начело с Мустафа Хаджи продължава дейността си, легитимирайки се като чакащи регистрация на незаконно проведената конференция 2009. То провежда активна медийна кампания в България и чужбина за дискредитиране на българското правителство и българските институции, за да постигне с натиск регистрирането на незаконно проведената конференция. То отказва да предаде във владение офисите и документацията на изповеданието на законното ръководство на изповеданието – ВМДС с Председател Проф.Д-р Недим Генджев и по този начин саботира както встъпването му в длъжност, така и планираният генерален финансов одит на изповеданието за последните 10 години. Незаконната им окупация и самоуправните действия от страна на отстранения от съда г-н Мустафа Хаджи и бездействието на прокуратурата доведоха до този правен абсурд – ЧРЕЗ НАТИСК НА “ТЪЛПАТА” ДА НЕ СЕ ПРИЛАГАТ ВЛЕЗЛИ В СИЛА СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ и до царящото беззаконие подкрепяно ефективно и от ДПС.
Ние категорично заявяваме, че не сме назначени от никого, най- малко от българския съд. Ние сме избрани на последната законно проведена и регистрирана конференция през 1996, на която са участвали 4000 делегати. Защитили сме правото си в законен процес и сме доказали, че г-н Мустафа Хаджи чрез ИЗМАМА е обсебил ръководството на мюсюлманското изповедание. Нашите сигнали, че дълги години той и неговите мюфтии са осъществявали институционален чадър над радикални дейци на „Ал Уакф Ал Ислями” вчера отново се потвърдиха.
Изявленията на бившото ръководство, които обвързват действията на властите с легитимното ръководство на Мюсюлманското изповедание е опит, българските мюсюлмани да бъдат въвлечени като фон в лична битка на лица, нарушили българското законодателство и поставили пред реална заплаха нашето общество чрез финансиране и насаждане на радикален ислям. Демократичното изповядване на религията ИСЛЯМ не може да бъде заложник нито на политически, нито на сепаратистки цели. В джамиите е спокойно, мюсюлманите не са сплашвани или унижавани, а действията на органите не могат да бъдат заклеймявани в ситуация, че цяла Европа под тревога. Трябва реално да отделим защитата на националната сигурност от действията на отделни лица, които я застрашават и функционирането и дейността на Мюсюлманското изповедание. В правова и демократична страна, членка на Европейския съюз върховенството на закона ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВОДЕЩО. Ние не бива да допуснем защитата на националната сигурност да се използва за политически и лични цели на лица, които представляван реална заплаха за България и Европа, така че действията на МВР и ДАНС трябва да бъдат завършени и събраните материали по започналото разследване да дадат ясната картина на обвързаността – финансова и идеологическа с дейността на забранената в Европа радикална фондация „Ал Уакф Ал Ислями”.

Висш Мюсюлмански Духовен Съвет,

Мюсюлманско изповедание Р.България

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи