Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, октомври 04, 2010

Лидер на антиислямска партия в Холандия е обвинен за насърчаване на омраза

Холандският антиислемистки политик Геерт Вилдерс, който има спорна, но основна роля в сформирането на холандското правителство, ще се яви в съда утре по обвинения за провокиране на омраза срещу мюсюлманите, съобщава "Ройтерс".

Вилдерс, който беше под 24-часово полицейско наблюдение заради смъртни заплахи, е обвинен по три точки за насърчаване на омраза и дискриминация към мюсюлманите в коментарите си за медиите и за обида към мюсюлманите, сравнявайки ислямската вяра с нацизма.

"Казал съм, каквото съм казал, и няма да си взема думите обратно", заяви Вилдерс и добави, че ще се възползва от правото си да запази мълчание.

Процесът идва в неудобен момент за Вилдерс, когато неговата антиислямска и антиимигрантска Партия на свободата може да получи голямо влияние в холандския парламент, тъй като на нея ще разчитат християндемократите и либералите, които се споразумяха за формиране на правителство на малцинството.

"Свободата на словото на поне 1.5 млн. души отива на процеса заедно с мен", заяви Вилдерс, имайки предвид броя на гласоподавателите, подкрепили неговата партия на изборите на 9 юни т.г.

Ако присъдата влезе в сила, Вилдерс може да получи една година затвор, но същевременно може да запази мястото си в парламента. Очаква се съдът да излезе с решение на 4 ноември.

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи