Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, октомври 07, 2010

Ходжата на Сърница бил лидер на българския клон „Ал Уакф ал Ислами”

Снимка:Люлин СТАМЕНОВ/Новинар

Ходжата на Сърница бил лидер на българския клон „Ал Уакф ал Ислами”

(Слушай онлайн тук).

Главният ръководител на българския клон на нелегалната ислямска организация "Ал Уакф ал Ислами" е ходжата на Сърница Саид Муутлу, съобщи наблюдаващият прокурор Нели Попова от прокуратурата в Пазарджик, предаде Дарик радио. Той и останалите членове на организацията са наблюдавани от близо две години, като са използвани и специални разузнавателни средства.

Според прокурор Попова българският клон на ислямската организация е учреден в Истанбул. Досъдебното производство срещу неизвестен извършител е образувано в началото на миналата година.

Самата организация има програма, според която България трябва да се ислямизира. Финансирането е от Саудитска Арабия през Турция, като средствата пристигат нелегално.

Сауд Муутлу има кръг от лектори, които получават месечно по 300 евро. Организацията има програма и за обучение на момичета лектори, на които се заплаща по 200 евро. Ислямската структура у нас има квартири за пропаганда в Благоевград, Пловдив и София. Специални платени застъпници наблюдават възпитанието на децата. Буквалният превод на името на ислямската организация е Фондация за подпомагане по-доброто разбиране на исляма.

Според проповядваните учения всяко дете се ражда мюсюлманин и родителите му го правят неверник, което трябва да се пресече. Иззетата литература ще бъде проучена подробно няколко месеца. Според данните от досегашното разследване има заплаха за държавната сигурност.

В Окръжна прокуратура-Смолян е образувано досъдебно производство срещу организирана престъпна група във връзка с проведената специализирана съвместна операция по пресичане дейността на нерегистрирания клон на ислямистката организация "Ал Уакф Ал Ислями". Това заяви за Дарик заместник-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов.

По думите му, това е сериозно престъпление и затова се налагат претърсвания и изземвания в домове и офиси на лица, съпричастни към дейността на една фондация, която има връзка с извършените терористични атаки на 11 септември 2001 г. Претърсвания и изземвания бяха извършени на територията на общините Мадан, Рудозем и Доспат - в четири домове, потвърди прокурор Симов. Иззета е много литература, компютърни конфигурации, които ще бъдат анализирани от специалисти.

Имаме съмнение, че информацията, която се съдържа в електронните носители, ще подкрепи нашите предположения, че се касае за съпричастност към дейността на Фондация "Ал Уакф Ал Ислями", заяви още Недко Симов. Той подчерта,че изцяло действията на прокуратурата са насочени към защита на обществения интерес и на тези религиозни общности, които изповядват исляма.


Вестник "Сега" / Минаре България


Още > Интервю със Саид Мутлу от 2005 г във в.Новинар:

Главен източник на нападките е Недим Генджев,бившият главен мюфтия

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи