Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, октомври 09, 2010

Акцията на ДАНС и МВР в Родопите и Благоевградско срещу радикалния ислямизъм предизвика серия политически реакции в парламента


ДПС излезе с декларация, а Недим Генджев защити акцията на ДАНС в Родопите

Автор:Даниел Инков,Добрина Карамболова

Снимки:Мустафа Алиш Хаджи

и

Недим Генджев.

Акцията на ДАНС и МВР в Родопите и Благоевградско срещу радикалния ислямизъм предизвика серия политически реакции в парламента. Спецслужбите проведоха преди два дни акция за пресичане незаконната дейност на ислямистката организация "Ал Уакф Ал Ислями", за чиито лидер в България беше обявен ходжата на село Сърница Саид Мулту. При обиските в няколко родопски села бяха иззети финансови документи, литература, компютри и пари в брой.

Отзвукът в парламента от операцията на ДАНС провокира ДПС да излезе със специална декларация, в която депутатът Алиосман Имамов заяви, че въпросната акция срещу обявените за радикални имами е предизвикала тревожност в цялата мюсюлманска общност в България. "Мюсюлманската общност има сериозни съмнения, че тези акции имат за цел да елиминират онези мюсюлмански духовници, които са против възстановяването на очевидно удобния за управляващите господин Генджев като главен мюфтия на България."

По-рано възстановеният председател на Висшия мюсюлмански съвет Недим Генджев коментира, че в България има действащи радикални секти и защити действията на ДАНС. Ако това засяга сигурността и интересите на държавата, ние заставаме зад тези действия. Това каза председателят на Висшия мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев: "След като органите на властта са преценили, че има опасност за националните интереси на България, ние ги подкрепяме. След като в Европа е обявена някаква степен на сигурност, ние сме в ЕС и ние трябва да се съобразяваме с решенията на властта."

Генджев каза още, че многократно е сигнализирал държавата за дейността на нерегистрирания български клон на ислямистката организация "Ал Уакф ал ислями". В отговор на нападките на жителите на село Лъжница, че той стои зад тази акция, Недим Генджев отговори: "Те са подведени. Аз не съм председателя на ДАНС, аз не се казвам Светлин Йовчев, а се казвам Недим Генджев и не мога да стоя зад такива операции на държавата."

Председателят заяви, че ще бъде отстранен от длъжност всеки имам, който не изповядва традиционен ислям в България.


Българско национално радио / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи