Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, октомври 07, 2010

Прокуратурата: Саид Муутлу е лидерът на българския клон на "Ал Уакаф ал ислями"

Прокуратурата: Саид Муутлу е лидерът на българския клон на "Ал Уакаф ал ислями"

Автор:Невена Петрова - кор. на БНР в Пазарджик

Прокуратурата обяви името на ръководителя на българския клон на нелегалната ислямска организация "Ал Уакф Ал Ислями". Това е Саид Муутлу от Сърница, каза наблюдаващият прокурор в Пазарджик Нели Попова пред БНР. Той и останалите членове на организацията, проповядващи салафизма, са наблюдавани от две години.

Според Попова българската клетка на ислямската организация е учредена в четиризвезден хотел в Истанбул. Самата органвизация разполага с програма, чиято дългосрочна цел е да ислямизира България. Финансирането на дейността идва от Саудитска Арабия през Турция като средствата пристигат у нас нелегално.

Саид Муутлу разполага със свои кръг от лектори, които получават по триста евро на месец, съществува и програма за обучаване на момичета като месечното възнаграждение на жените - лектори е двеста евро. Организацията разполага със свои квартири за пропаганда в Благоевград, Пловдив и София. Подрастващото поколение се наблюдава от платени застъпници.

Буквалният превод на ислямската организация е фондация за подпомагане за по-доброто разбиране на исляма. Според учението всяко дете се ражда мюсюлманин и родителите му го правят неверник, нещо, което трябва да се пресече. Селекцията на иззетата литература ще продължи няколко месеца. Според досегашното разследване е налице заплаха за държавната сигурност.


Българско национално радио / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи