Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, октомври 06, 2010

Жители на село Лъжница не пускат служители на ДАНС и МВР да изнесат литературата,намерена в дома на имама

Жители на село Лъжница не пускат служители на ДАНС и МВР да изнесат литературата,намерена в дома на имама

06 октомври 2010

Гоце Делчев. Жителите на гоцеделчевското село Лъжница продължават да стоят пред дома на имама Мохамед Камбер, предаде репортер на радио „Фокус” – Пирин. Сред тях са и кметът на селото Байрам Разманов, бившият районен мюфтия Айдън Мохамед, както и областният председател на ДПС – Благоевград Ведат Хюсеин. Те разговарят с хората и ги уговарят да пуснат органите на ДАНС да излязат с намерената от тях литература от дома на местния имам. Самият той също излезе пред хората и обясни, че служителите на ДАНС и полицията са влезли в дома му около 6 часа тази сутрин със заповед за обиск. Иззели са, по думите му, касети, дискове, компютър, книги на арабски език, както и списание, издавано от Главно мюфтийство. Той и неговите близки казаха, че са стресирани и обидени от това отношение.
Възмутен от начина, по който са се разпореждали служите на ДАНС с дома на имама, е и кметът на селото. Той каза, че е попитал служителите на ДАНС с каква цел са в селото, защо и по какви сигнали, но не е получил отговор.
В момента в дома на имама се намират шестима полицейски служители, четирима от тях са от ДАНС, а други двама – от местната полиция в Гоце Делчев. Освен тях има и полиция в самото село, за да се избегнат евентуални сблъсъци.
Хората, които са се събрали пред дома на имама, са категорични, че ще пуснат служителите на полицията да си тръгнат при условие, че оставят книгите, които са намерили в дома на имама.
Даниела КРАНТЕВА

иаф / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи