Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, октомври 13, 2010

Да се плямпа за тероризъм там,където го няма,е най-малкото безотговорно

11. 10. 2010

И “Ал Кайда” да не си в България

Георги Милков

Много пъти съм се чудил, ако един ден спящите клетки на “Ал Кайда” в България се събудят, къде точно у нас биха ударили? НДК? Там е излят толкова безсмислен бетон, че ще трябва да бомбардират цяла седмица, за да има ефект. Всички помним каква мъка беше с мавзолея. Централна гара? Само ще ни направят услуга. Тази грозотия и без това отдавна се нуждае от разрушение. Или пък Халите? Чудесна цел, в атаката на която всеки талибан джихадист би намерил и подходящата символика, защото там са вложени израелски капитали, отзад е синагогата, а между двете минава улицата, която носи името на американския президент Вашингтон. Направо удар в десетката! Само дето има един малък минус. Ако гръмнат там, детонацията ще отнесе минарето на единствената в София действаща джамия. Кофти работа. И “Ал Кайда” да не си в България!

Сигурно мнозина се чудят защо въобще трябва да се говорят и обсъждат такива неща? Още повече без сериозен повод. Абсолютно съм съгласен. Това е гигантска тъпотия! Да се плямпа за тероризъм там, където го няма, е най-малкото безотговорно. А да се демонстрира показно антитероризъм без сериозна причина, си е чисто подстрекателство.


Миналата седмица прокуратурата и ДАНС направиха акция в няколко малки населени места в Родопите, като се опитаха да ни пробутат версията за превантивен удар по спящи терористични клетки и някакви елементи, които имали за цел да разбият традиционния ислям у нас и да загнездят в мозъците на мюсюлманите трайната идея за джихад и господство над всички останали религии.


Бахмааму! Както би се изразил всеки българин, който не знае каква точно е разликата между салафист и уахабит.


Не че тия, дето правят акцията, знаят. Обаче какво става? Има сигнал, че имамът на село Горно Лъжипенкино е от лошите. Антитерористите отиват в пет сутринта, влизат у тях и к'во да видят? Некъв пич с брада. Опаа! Тоя верно ще излезе терорист. Даже нагло държи корана на нощното си шкафче и други някакви там фермани на арабски. Трябва да му се вземе компютърът, за да се види дали няма скайпа на Молла Омар. А също и телефона, щото може да чака обаждане от пещерите Тора Бора кога да си събуди спящата терористична клетка. Абе, един човек има ли коран, почти е сигурно, че крие и РПГ. А защо не и ракети “Ал Касам”, тринитротулол или поне един камшик, с който да бичува четирите си жени.


Някакво такова е впечатлението, което искат да оставят у нас тези антиталибански операции насред Родопите. Те винаги са много шумни. Но после изведнъж всичко утихва. Казват, че проверката продължава. И никога нищо. Тишина. И защо така? Защото всичко е шменти капели, както би казал премиерът. Сигналът винаги се оказва фалшив. Конфискуваните писаници на арабски обикновено са скучна религиозна литература, а не наръчници как да отровим с антракс смолянската канализация. В компютъра и телефона на имама не биват открити никакви съмнителни контакти с главорезите на световния джихад. И накрая тихомълком службите връщат всичко, което преди това са иззели много фанфарно, и си отиват, без даже да се извинят за грешката.


Някой да помни, че преди три години пак имаше подобна шумотевица? Даже тогава беше арестуван бившият районен мюфтия на София. И какво стана? Прокуратурата нищо не можа да скалъпи и нещата дори не стигнаха до съд, за да е ясно, че човекът не е от “Ал Кайда” и да получи някакво законно и обществено оправдание.


Абсолютно всеки път, когато някой много шумно обявява антитерористична акция, тя накрая се оказва кьорфишек. Какъвто е и последният случай от миналата седмица с обвиненията, че енигматичната фондация “Ал Уакъф ал ислами” промивала мозъците на мюсюлманите у нас. Заклеймена като едно от финансовите пипала на “Ал Кайда”, тази организация от години се споменава по българските медии като някакво плашило. Ако някой си направи труда да провери обаче, ще установи, че следите водят не към Осама бен Ладен, а към саудитското кралско семейство. Всичките до един уахабити! Което съвсем не значи терористи, както някои у нас си мислят, но това е друга тема.


Фондацията даже си има сайт, на който е съобщено за последното организирано от нея събитие в присъствието на кмета на Мека. Другото, което може да бъде установено, е, че тази фондация е била регистрирана официално в България през 1993 г. Както още редица ислямски благотворителни сдружения. Всичките опериращи с пари от Саудитска Арабия и заливните монархии, където всяка година се отделят огромни средства за подпомагане на мюсюлманите по целия свят. С тези пари се строят или ремонтират джамии, обучават се имами, дават се за религиозна литература, хаджилък или на бедни и малоимотни.


Важното в случая е обаче кой разпределя този финансов поток. В България в началото на 90-те години това решаваше един човек - Недим Генджев. Офицер от Пето главно управление на ДС и Главен мюфтия по времето на възродителния процес. Когато вече в средата на 90-те неколцина арабски граждани у нас бяха оглавили представителствата на саудитските благотворителни фондации, те изведнъж се превърнаха в яка конкуренция на бизнеса с разпределение на пари. И един по един тези арабски граждани започнаха да си имат проблеми със службите.


Поетапно за всеки от тях се получаваха сигнали за връзка с някоя от известните и модни към момента терористични структури и просто бяха пъдени от страната като заплаха за националната сигурност. Имаше и такива, които заведоха дела и осъдиха България в Страсбург, за да получат някаква морална компенсация за унижението, че са били третирани като терористи, без да са такива.


По-късно основният разпределител на средства стана Главното мюфтийство. Така доносите бяха пренасочени. В нерегламентирани връзки с “Ал Уакъф ал ислами” беше обвинен първо главният мюфтия Фикри Сали, после и следващият главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи. На практика се оказва, че всеки главен мюфтия на България през последните 10-15 г., който не се казва Недим Генджев, е свързан с терористична дейност.


Затова точно сега, когато се води спорът за Главното мюфтийство, заедно с всичките му апетитни имоти, сигналите за спящи терористични клетки и поредното споменаване на “Ал Уакъф ал ислами”, изглеждат като евтин и много изтъркан трик. При такова дежавю естествено, е хората, които са в час, да се усъмнят, че тази операция може да е предизвикана с цел. Например да се сплашат някои от имамите, които подкрепят Мустафа Алиш Хаджи. Защото спорът кой да е водач на мюсюлманите в България ще се разреши окончателно на една предстояща конференция. И там всеки глас ще е важен. Някаква прокурорка се жалваше онзи ден как в медиите се появили коментари, че това е политическа поръчка. А то не било.


Може би трябва да се направи анкетна комисия. Знам, че службите за сигурност хич не обичат такива неща. Но идеята може и да е в тяхна полза. Не е лошо да се види колко пъти е подаван сигнал например за “Ал Уакъф ал ислами”. И най важното - откъде е идвал? При какви обстоятелства и защо? И как е завършвала всяка операция? Каква е причината сигналите винаги да се оказват фалшиви?


Ако някой мен ме излъже два пъти, със сигурност няма да му се хващам на въдицата трети път. Но ако ме хързулва 15-20-30 пъти с една и съща дивотия, естествено е да не си помисля, че той тенденциозно се опитва да ми навреди. След като досега нито веднъж службите не са установили терористична дейност, там, където са ги насочвали, значи някой ги разиграва умишлено. Дезинформира ги целенасочено със скрита умисъл. Използва ги за лични цели.


Никой не може да си прави ала- бала с такива сериозни неща! Етническият мир в страната се превръща в заложник на финансовите интереси на хора, които отдавна трябваше да сме забравили заедно с комунизма, възродителния процес и всички лоши практики на "Държавна сигурност".

В Родопите няма терористи. Нито будни, нито дремещи. Но ако искаме проблем там, със сигурност можем да си го създадем. Вероятно не веднага. Но нищо не се знае. И ако такова нещо стане, колкото и да вдигат бюджета на МВР, няма да можем да опазим Халите, НДК или каквото там друго имаме за пазене.

http://orientbg.info / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи