Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, октомври 10, 2010

Никой няма право да дамгосва с петното на радикален ислям цяла общност

Никой няма право да дамгосва с петното на радикален ислям цяла общност

Автор:БНР, "Неделя 150"

© Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на ДПС Лютви Местан

Парламентарната група на ДПС ще иска среща с председателя на ДАНС Цветлин Йовчев заради антиислямистката акция в благоевградското село Лъжница. Това обяви в предаването "Неделя 150" заместник-председателят на партията Лютви Местан. По думите му, твърденията за риск от вътрешен екстремизъм в страната трябва да бъдат обосновани:

В противен случай ще останем с впечатление, че подобни твърдения на представители на специализирани институции имат по-скоро за цел да подплатят политическите внушения на лидера на "Атака". Точно в тази връзка ние през следващата седмица ще поискаме среща с председателя на ДАНС, като парламентарна група, защото нищо не дава право на никого да дамгоса с петното на радикален ислямист или фундаменталист цяла една общност.

Според избрания за национален омбудсман Константин Пенчев подобни акции трябва да се правят с по-малка конфронтация на религиозна или етническа основа:

Ние не знаем нито каква е целта на тази акция, нито знаем наистина конкретно има ли резултат. От тук нататък не бива да възхваляваме тази акция, но не бива, по моему, и да я отричаме априори. Тези акции са за защита на държавния ред, но трябва да има колкото се може по-малко конфронтации на религиозно и на етническо равнище.

Българско национално радио / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи