Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, ноември 05, 2009

Мендерес Кунгюн: Българските мюсюлмани платиха висока цена за този мирен преход !

Мендерес Кунгюн: Българските мюсюлмани платиха висока цена за този мирен преход !

Автор: Яна Боянова

Българските мюсюлмани платиха твърде висока цена за този мирен преход - постоянна емиграция към Турция и Европа в търсене на препитание, това каза в предаването "12+3" един от създателите на нерегистрираното Национално турско обединение Мендерес Кунгюн.

Той сравни политическата емиграция от 1989-та, засегнала 300 хил. души, с икономическата емиграция от прехода, която обхваща по думите му 450 хиляди мюсюлмани. Кунгюн каза още, че в годините на реформите мюсюлманската общност била "манипулирана и умело употребена от сценаристите на прехода".

"Българските турци и мюсюлмани със сигурност имаме свободата на съвестта и религията, както и на изразяване на мисълта, но нямаме свободното сдружаване и мирните политически събрания. Тази конституционна дискриминация ни беше наложена след появата на политическата сцена на една етническа партия", така в навечерието на 10-ти ноември Кунгюн коментира участието на мюсюлманите в прехода.

Пред "Хоризонт" Кунгюн отбеляза още: "ДПС е продукт на държавата в сянка и въобще не се интересува от правата и свободите на зависимия от него електорат. Не само не е гарант за етническия мир, но има и ресурса за подклаждане на етнически конфликти и рекет на българското общество."

Българско национално радио / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи