Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, ноември 23, 2009

Неджми Дъбов: Имаме нужда от Ислямски център в България !

Неджми Дъбов: Имаме нужда от Ислямски център в България !

Monday, 23 November 2009 18:17

60 души от област Смолян са завършили висше ислямско училище. Това каза на пресконференция Неджми Дъбов, районен мюфтия на Смолян, предаде репортер на радио „Фокус” – Смолян. По думите на Дъбов, преди 13 години в областта е нямало нито един човек, завършил такова училище. Районният мюфтия на Смолян уточни, че около 60% са завършили във висш ислямски институт в Йордания и Медина.

„Имаме нужда от Ислямски център в България, за да може да образоваме нашите мюсюлмани”, посочи Дъбов. Според него, има много въпроси за решаване и затова е необходимо да се направи една среща на висше ниво, където тези въпроси да бъдат решени за мюсюлманите, тъй като те са в тази държава и имат права, имат право на образование.

Мюфтията обясни, че много желаят да бъдат ислямски теолози. Неджми Дъбов каза още, че трябва да се предостави възможност дипломите да бъдат легитимни, тъй като всички критерии са спазени, а няма образователна сграда. Държавата трябва да даде тласък или път за решаването на проблемите в образователния аспект, заключи Дъбов.

Източник: Агенция "Фокус"



Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи