Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, ноември 26, 2009

Стотици хиляди мюсюлмани се стекоха в долината Мина като част от поклонението в Мека !

Стотици хиляди мюсюлмани се стекоха в долината Мина като част от поклонението в Мека !

Автор: Бисерка Григорова - кор. на БНР в Бейрут

Стотици хиляди вярващи мюсюлмани се стекоха в долината Мина, за да прекарат нощта там като част от годишното поклонение Хадж, което започна с проливни дъждове.

Точният брой на поклонниците тази година не е ясен, но според официален източник, визи са били издадени на милион и 600 хиляди чужденци, към които се прибавят и стотици хиляди жители на кралството. Саудитските власти посочват, че до момента няма инциденти, въпреки струпването на толкова хора. 20 хиляди медицински работници и 100 хиляди служители на реда се грижат за сигурността.

Ритуалът тази година протича и при засилена опасност от грипa А H1N1 и затова термични камери, поставени при влизането в долината, следят за хора с висока температура. Властите обаче се опасяват повече от блъсканици и паника сред тълпата, отколкото от разпространението на болестта.

Ритуалът днес отвежда поклонниците на планината Арафат - кулминационен момент при Хаджа - където те трябва да замерят с камъни изображение на сатаната. След това вярващите трябва да върнат в долината Мина и да принесат в жертва овца, като по този начин припомят за жертвата на Абрахам.

Днес се очаква и традиционната антиамериканска манифестация на 65-те хиляди ирански поклонници. Според източник на иранската делегация, манифестацията ще се ограничи вътре в техния лагер, където хората ще се задоволят само със скандирането на лозунги срещу Съединените щати и Израел. Саудитските власти няколко пъти предупредиха иранската страна, че няма да позволят никакви политически изяви.

Kurban Bayramı 2009


бнр

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи