Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, ноември 30, 2009

Протест в Швейцария срещу забраната на минаретата !

İsviçre'de müslümanlar sokağa döküldü

İsviçre'de müslümanlar sokağa döküldü !

Minare yasağını kınayan Müslümanlar sokağa inerek gerçekleştirdikleri protesto gösterisiyle yasağa tepkilerini dile getirdiler...

İzlenme Sayısı : 255
Dünya

İSTANBUL
30.11.2009 10:12:22

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız

CEMİL BAYSAL / BERN

Minarelerin İsviçre'nin kanunlarını tehdit edici bir güç sembolü olduğunu ileri süren aşırı sağcı Halk Partisi milletvekilleri ve EDU vekillerinin başını çektiği politikacıların halk oylamasına götürdüğü minare inisiyatifi haftalardır yapılan anketlerin tam aksine sürpriz bir sonuçla İsviçre halkı tarafından verilen yüzde 59 oranındaki 'evet' oyuyla kabul edildi.

İsviçre kamuoyunda sürpriz olarak değerlendiren sonuç Müslüman cemiyet ve vatandaşlar arasında büyük bir kaygıya neden oldu. Minare yasağını kınayan Müslümanlar sokağa inerek gerçekleştirdikleri protesto gösterisiyle yasağa tepkilerini die getirdiler. Minare inisiyatifiyle beraber arkasına büyük bir destek alan sağ partilerin önümüzde dönem yeni girişimlerle Müslümanlara yönelik izledikleri katı politikası sürdürmeleri bekleniyor.

Minare yasağına tepki göstererek kalabalıklar halinde sokaklara inen Müslümanlar, aşırı sağcı Halk Partisi milletvekilleri ve EDU vekillerinin başını çektiği politikacıların halk oylamasına götürdüğü minare inisiyatifine sert tepki gösterdiler.

Minarelerin İsviçre'nin kanunlarını tehdit edici bir güç sembolü olduğunu ileri süren Zürih Milletvekili Ulrich Schlüer (SVP), St. Gallen milletvekili Jasmin Hutter (SVP), Wallis Milletvekili Oskar Freysinger (SVP), Solothurn Milletvekili Walter Wobmann (SVP) ve Bern EDU Partisi Milletvekili Christian Waber'in başını çektiği politikacılar, minarenin bir anayasa değişikliğiyle ülke genelinde yasaklanmasını istedi. Minare yapımını engellemek için kurulan komitede 35 SVP milletvekili, 2 EDU milletvekili bulunuyor. Komitede bulunan milletvekilerinin beşi kadın.

HEDEF ANAYASA

İsviçre halkının yüzde 59 oranında evet oyuyla kabul edildiği yüzde 43 oranında karşı oy çıkan inisiyatif "Minare Yapımına Hayır" adı altındaki kampanyanın sonunda referandum girişiminde bulunan SVP ve EDU milletvekilleri, İsviçre Federal Anayasası'nın 72. maddesine üçüncü bir paragrafın eklenmesiyle, "Der Bau von Minaretten ist verboten" (Minare yapımı İsviçre genelinde yasaktır) hükmünün getirilmesini talep ediyor.

IHA / Minaret Bulgaria

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи