Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, ноември 07, 2009

Безпрецедентни мерки за предотвратяване на грипна епидемия по време на Хаджа !

Безпрецедентни мерки за предотвратяване на грипна епидемия по време на Хаджа !

Автор: Бисерка Григорова - кор. на БНР в Бейрут

Саудитските власти загрижени за протичането на годишното поклоничество в Мека без инциденти от всякакво естество предприемат изключителните мерки за предотвратяване на грипна епидемия. Започна ваксинацията на лекарите. Наред с това Рияд се готви и за евентуални безредици и предупреди отново Иран, че няма да позволи политизиране на Хаджа.

Мерките срещу евентуална грипна епидемия са също така мащабни както очакваното в последната седмица на ноември годишно поклонение в Мека. Всяка година повече от два и половина милиона мюсюлмани от 160 страни извършват ритуалния Хадж. Тази година наред с обичайните мерки за сигурност, властите предвиждат и ваксинации за населението срещу грипния вирус А/Н1N1/.

Ваксинация на лекарите и медицинския персонал вече е започнала. По пътя на движението на поколонниците се предвижда строеж на допълнителни медицински пунктове и болници. Тази година грипната опасност се добавя към ежегодната грижа на саудитските власти да предотвратят смутове и безредици на светите места. От няколко години поколонниците от Иран са под особено наблюдение, заради опитите на Техеран да използва събитето за политически цели. В комюнике на саудитското правителство се подчертава, че "няма да позволи на никоя страна да се опита да разедини мюсюлманските редици".

бнр / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи