Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, август 19, 2010

Рамадан вреди на туризма в Тунис

Рамадан вреди на туризма в Тунис

В Тунис, летния сезон е в разгара си – небето е синьо, Средиземноморските вълни са топли, но голяма част от арабаките туристи ще прекъснат летните си почивки, за да се върнат при семействата си и да почетат свещения месец Рамадан, както е според традицията.

„Бих искал да остана и да продължа почивката си, но Рамадан е свято време, което трябва да прекарам със семейството си” коментира Рабе Лунаса, случаен турист, чакащ публично превозно средство, което да го закара отвъд границата обратно вкъщи - в Алжирското градче Анаба.

Тази година, мюсюлманския празник Рамадан се пада точно по време на летния почивен сезон, поради което стотици хиляди араби прекъсват ваканциите си преждевременно и се връщат в родните си държави, за да прекарат свещения месец подобаващо. За съжаление, това драстично намалява доходите на Тунизийската туристическа индустрия, тъй като 3 от 7-те милиона годишни посетители са мюсюлмани от съседните арабски държави.

Макар и туристите от Европа да са останали, масата посетители от Либия и Алжир са се завърнали по домовете си, оставяйки хотели, ресторанти, кафета и плажове полу-празни, коментират представители на по-големите курорти в Тунис.

Туризмът в Тунис допринася най-много чуждестранна валута в страната и създава най-много работни места единствено след земеделието. Секторът е основен двигател на бизнеса и икономиката.


arabiz / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи