Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, август 14, 2010

Обама защити строежа на джамия край кота нула

Обама защити строежа на джамия край кота нула

© Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Барак Обама защити строежа на джамия близо до кота нула в Ню Йорк. Това е мястото, където при атентатите на 11 септември 2001-ва година бяха сринати кулите-близнаци на Световния търговски център.

"Като гражданин и като президент смятам, че мюсюлманите имат същото право да практикуват религията си, каквото има всеки друг в тази страна," заяви Обама на официална вечеря в Белия дом по случай свещения месец Рамазан.

"Това е Америка и нашият ангажимент в подкрепа на религиозната свобода трябва да е непоклатим. Принципът, съгласно който хора от всякакви вероизповедания са добре дошли в тази страна и няма да получават различно отношение от правителството, е от основно значение за това, което сме", подчерта американският президент, цитирайки първата поправка към конституцията на САЩ, в която се гарантира свободата на вероизповедание.

Досега Белият дом не заемаше позиция по спора около проекта за строеж на джамия близо до кота нула в Ню Йорк и единствено заявяваше, че това е местен въпрос. Строежът бе одобрен през май от общинския съвет на Ню Йорк и това решение предизвика бурни дебати. Поддръжниците на проекта заявяват, че това ще помогне да се преодолеят стереотипите, от които продължава да страда мюсюлманската общност в града след атентатите от 11 септември, взели около 3000 жертви в Ню Йорк.

Противниците на проекта заявяват, че построяването на джамия на две пресечки от Кота Нула е поругаване на паметта на загиналите.

Обама призна деликатността на въпроса и подчерта, че "атентатите от 11 септември бяха дълбоко травмиращо събитие за САЩ".

Световните агенции / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи