Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, август 13, 2010

“Знанието на езика не предопределя осмислянето му”

“Знанието на езика не предопределя осмислянето му” - 15 участника, разделени на 5 категории, се съревноваваха в петото поред състезание за хафъзи и художествено четене на Корана, провело се в гр. Кърджали.

„2010 година е обявена за година на Свещеното слово поради факта ,че Коранът е ниспослан точно преди 1400 години. Има много хора, които знаят арабски, но не могат да осъзнаят посланията на свещените знамения, а това е основната причина за тяхното невежество“, заяви Главният мюфтия на мюсюлманите в Р. България д-р Мустафа Алиш Хаджи по време на „V Национално състезние за хафъзи и художественно четене на Коран-и-Керим“.

По думите му, невинаги знанието на езика предопределя осмислянето на посланията на същия този език. Мероприятието се провежда за пета поредна година. Домакин на тазгодишната проява на хафъзите бе Кърджали. 31 са били участниците в предварителните кръгове, от които 15 бяха допуснати до финалните съревнования.

Състезанието бе проведено в пет основни кръга - наизустяване на джуз (глава) „Амме”, наизустяване на 5 джуза, наизустяване на 15 джуза, художествено четене на Коран-и Керим и наизустяване на целия Коран. Способностите на четците оценяваше петчленно жури с председател Ридван Дели от Република Гърция. В категория наизустяване на джуз „Амме” първото място бе отредено на Ердинч Хайруллах, наизустяване на 5 джуза - Хюсеин Халибрям, наизустяване на 15 джуза - Адем Мехмед, художествено четене на Коран-и Керим - Муса Мехмед, наизустяване на целия Коран - Сами Селимов. Първенците бяха наградени с парични награди на обща стойност 3700 лв. и живописни картини от колекцията на художника на съвременно ислямско изкуство и настоящ заместник-главен мюфтия Бирали Бирали.

August 2010,Monday
АХМЕД АХМЕДОВ

Заман / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи