Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, август 27, 2010

Поредната провокация на Тило Сарацин


Мюсюлманите провалят Германия?

Мюсюлманите - под обстрел

Преди по-малко от година противоречивият германски политик Тило Сарацин шокира обществеността с изявлението си, че турците в Германия били с "агресивен и атавистичен манталитет". Сега Сарацин провокира отново...

Тези дни (30.8.) излиза книгата на Тило Сарацин, в която противоречивият германски политик развива подробно своите поляризиращи тези, засягащи мюсюлманите и социално слабите. Медийният интерес, както би могло да се очаква, е доволно голям:

Бившият финансов сенатор от Берлин и настоящ член на борда на Германската Бундесбанк Тило Сарацин обича да провокира. Заглавието на книгата му гласи: "Саморазграждането на Германия". Една седмица преди излизането й по книжарниците булевардният в. "Билд" и сериозното сп. "Шпигел" започнаха с публикуването на извадки. В радиоинтервю авторът заяви, че като цяло имиграцията на мюсюлмани струвала на Германия в социално и финансово отношение повече, отколкото икономическата полза.

Тезата на Сарацин - глуповата, но вярна?

Политици, работещи в полето на имаграционната и интеграционната политика, отхвърлят аргументите на Сарацин като недоказани. "Берлин не би могъл да оцелее без имигрантите", казва например пълномощникът на Берлин за имиграцията Гюнтер Пининг и допълва, че Сарацин обича да обобщава без да го е грижа много за фактическите данни. Освен това Сарацин говори много за мюсюлманската миграция, само че думите му трудно се поддават на проверка, тъй като религията не фигурира в официалната статистика.

Интеграционната политика се превърна едва наскоро в тема на германската политика. Никой сериозен политик не отрича, че има много проблеми в полето на имиграцията. Само че острият, полемичен тон на Сарацин не допринася за разгръщането на конструктивна дискусия.

Авторът на книгата е член на Германската социалдемократическа партия и актуалната му продукция отново поставя в затруднение партийните му другари. Председателят на социалдемократите Зигмар Габриел намира тезите на Сарацин за "глуповати", но същевременно смята, че той казвал и неща, заслужаващи сериозен размисъл.

Сарацин прави услуга на Германия?

В берлинската централа на социалдемократите не са така учтиви към своя партиен колега. Когато миналата пролет Сарацин заяви в едно интервю, че "производителната функция" на арабите и турците се ограничавала до търговията с плодове и зеленчуци, берлинските отделения на социалдемократите поискаха той да бъде изключен от партията. Сега отново идва аналогичен призив от шефа на локалната организация на Сарацин в квартал Шарлотенбург.

Не са малко обаче онези, които одобряват изявленията на бившия сенатор. Наблюдателят на в. "Ди Велт" Михаел Щюрмер твърди, че Сарацин правел "услуга на Германия, наричайки нещата с истинското им име". А дяснорадикалната Националдемократическа партия ликува, че Сарацин бил написал книга напълно в тон с партийната линия.


dw / Минаре България

1 коментар:

  1. Защо да пиша коментар, като не виждам коментарите на другите в този сайт??

    ОтговорИзтриване


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи