Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, август 11, 2010

Приветствие по случай началото на месеца Рамазан


БИСМИЛЛЯХИРРАХМАНИРРАХИМ

Уважаеми братя и сестри – мюслюмани и мюслюманки,

Утре, 11 август 2010 г., започва свещеният месец Рамазан. През месец Рамазан Великият Аллах е дарил свещения Коран на нашия Пейгамбер Мохаммед /с.а.с/.
През този свещен месец ние, мюсюлманите, доброволно и с желание спазваме оруч, кланяме теравих намаз. Оручът е фарз /задължение/ за вярващите мюсюлмани, което е видно от сура „бакара” айет 183 от свещения „коран”.
“Я ейухеллезийне амену кутиба алейкумссъйаму кема кутиба алеллезийне мин кабликум леаллекум теттекуун”/садакаллахулазийн/.
Рамазана ни учи как да бъдем по-търпеливи, да обичаме и уважаваме хората около нас, да помагаме на по-слабите и бедните ни братя и сестри.
За това аз Ви приканвам да превърнем месец Рамазан в месец на завръщане към вярата. През последните години забелязваме, че младите хора се отчуждават от вярата. Резултат на това е престъпността, която се шири в обществото. Липсва уважение към близките и възрастните. Много деца спират да ходят на училище и остават неграмотни. А нашата страна е в Европа, ние живеем в 21 век.
Използвам случая да информирам мюсюлманите в Република България, че след дълги съдебни дела, справедливостта в мюсюлманското изповедание възтържествува. Дълги години нас ни разделяха по политически причини. През този период мюсюлманското изповедание изпадна в криза. Над 1000 имами не са получавали заплати от 12 години. 380 джамии са без имами. Училищата са с малко ученици, джамиите без вярващи. Опитите да ни разделят обаче няма да успеят, мюсюлманското изповедание е единно, братя и сестри. Нека да си подадем ръце, да преодолеем тази криза. С Ваша помощ, ние ще направим всичко необходимо да възстановим авторитета на мюсюлманското изповедание.
Горещо се моля на Всевишния Аллах да ни даде сили и здраве за това.

Ramazan ayınız kutlu ve mutlu olsun! Tuttuğunuz orucunuz, kıldığınız teravi namazlarınız ve dualarınız Yuce Allahtan kabul olsun!

ЕССЕЛЯМУАЛЕЙКУМ ВЕ РАХМЕТУЛЛАХИ ВЕ БЕРЕКЯТУ

Проф. Д-р Недим Генджев
Председател

Мюсюлманско изповедание - Главно мюфтийство

2 коментара:

  1. Анонимен8:58 сл.об.

    Правилни са словата на Д-р Генджев.Разделени сме не от някой друг , а от домогващите се за власт и благинки измамници от ДПС.Те използваха джамиите за пропаганда и заплаха ,като нарушиха заръката политиката и властта да не влизат в дома на ВСЕВИШНИЯ И ВСИМИЛОСТИВИЯ АЛЛАХ.Така истинските мюсолмани се отвартиха и започнаха да избягват джамиите тъй като там слушаха неща -неугодни на вярата.Напротив бяха карани да гласуват против волята си и дори да лъжат.А тези които се противяха бяха заклеймявани от другите.Надявам се не само аз а и всички мюсолмани ВСЕВИШНИЯ И ВСИМИЛОСТИВИЯ АЛЛАХ да даде сила на Д-р Генджев да почисти храмовете от лицемери и недостойни люде-или пък дано те влезнат в праведния път.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11:57 сл.об.

    nedim gendjev e edin nevernik ateist komunist i malko donosnik ama donosnik do groba toi e i4adie na dqvola i za tova si nqma pove4e ot 4 5 privarjenika. i sekretarq mu pankov e sega6niqt mu donosnik na DS

    ОтговорИзтриване


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи