Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, август 25, 2010

Свещеният Рамазан по думите на пророка Мухаммед

Свещеният Рамазан по думите на пророка Мухаммед

Свещеният Рамазан по думите на пророка Мухаммед - О, ХОРА!

Дойде месецът на милосърдието, опрощението и изобилието на Всевишния. Това е най-добродетелният месец при Аллах сред останалите месеци; нощите му са най-добродетелните нощи и часовете - най-добродетелните часове.

О, ХОРА!
Дойде месецът на милосърдието, опрощението и изобилието на Всевишния. Това е най-добродетелният месец при Аллах сред останалите месеци; нощите му са най-добродетелните нощи и часовете - най-добродетелните часове.

Това е месец, в който вие се наредихте сред чудотворците на Аллах, да е славно името Му. През този месец вашите дихания се зачитат за споменаване името на Аллах, а сънят ви - за богослужене. През този месец деянията ви са одобрени и се откликва на молитвите ви. Така че молете се на вашия Господ с чисти намерения и с пречистени от греховете и неодобряваните качества сърца да ви дари с успех, за да говеете и четете Корана през този месец. Защото грешник и нещастник е онзи, който е лишен от опрощението на Аллах, да е славно името Му, през този велик месец. С глада и жаждата по време на Рамазан си спомнете за глада и жаждата на Съдния ден. Раздавайте милостиня на бедните и изпадналите. Уважавайте по-големите от вас и обичайте по-малките от вас. Бъдете състрадателни към вашите близки. Въздържайте се от думи, които не трябва да се изричат. Не насочвайте поглед към забранените неща. Не слушайте неща, които не са позволени. Бъдете състрадателни към сираците сред народа, за да се прояви състрадание и към вашите сираци след вас. Разкайвайте се за греховете си и се обърнете към Аллах, да е славно името Му. По време на намаз вдигнете ръцете си за молитва, защото времената за намаз са най-добрите времена. През това време Аллах Всевишния гледа на рабите си с милосърдие. Откликва на молитвите на молещите се Нему. Отговаря на онези, които Го зоват. Приема молитвите на молещите се хора.

О, ХОРА!

Вашите души са заложници на деянията ви. В такъв случай спасете душите си от заложничество, като се помолите за опрощение на Аллах, да е славно името Му. Плещите ви се намират под тежкото бреме на греховете ви, облекчете ги, като стоите по-дълго ничком. Знайте, че Аллах Всевишния е дал обет върху честта и величието си, че няма да накаже онези, които отслужват молитви и падат ничком през този месец, както и няма да ги плаши с огъня на Ада в Съдния ден.

О, ХОРА!

В този месец който нагости с ифтар говеещия вярващ, ще получи награда при Аллах, да е славно името Му, сякаш е освободил роб и ще му се опростят всички минали грехове. [Въз основа на тези думи някои сред сподвижниците отвърнали, че не всички са способни на това. Пратеника на Аллах повелил:] Защитете се от огъня на Ада, гощавайки говеещите дори с половин фурма или с глътка вода. Аллах Всевишния ще награди онзи, който няма по-голяма възможност от тази.

О, ХОРА!

Който украси нрава си в този месец, ще мине лесно през моста Сират в деня, в който краката му ще треперят. Който се въздържа от зло към хората в този месец, Аллах, да е славно името Му, ще държи далеч от него наказанието Си в Съдния ден. Който прояви състрадание към сираците без бащи в този месец, Аллах, да е славно името Му, ще бъде милостив към него в Съдния ден. Който укрепи връзката си със своите близки и им върши добро в този месец, в Съдния ден Аллах, да е славно името Му, ще бъде милостив към него. Който спре да върши добрини на близките си в този месец, в Съдния ден Аллах, да е славно името Му, няма да прояви милост към тях. Който в този месец отслужва молитвите намаз (сунна), които е отслужвал Пророка, Аллах, да е славно името Му, ще го награди така, сякаш е отслужвал молитви през останалите месеци. Който благославя името ми много през този месец, Аллах, да е славно името Му, ще увеличи тежестта на везните му в деня, в който везните на деянията ще олекнат. Който прочете едно знамение от Корана, ще получи награда като наградата на онези, които го четат в останалите месеци.

О, ХОРА!

През този месец вратите на Рая са отворени. Молете се на вашия Господ, молете се да не се затворят в лицата ви. През този месец вратите на Ада са затворени. Молете се на вашия Господ, за да не ги отвори в лицето ви. През този месец Той е вързал сатаните, молете се на вашия Господ да не ви безпокоят.

23 August 2010, Monday

Заман / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи