Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, юни 19, 2010

ДПС се подиграва с мюсюлманите в България

Протест в Шумен срещу връщането на Недим Генджев

Юлия Христова

Близо 1000 мюсюлмани се включиха в мирния протестен митинг срещу възстановяването на Недим Генджев за председател на Висшия духовен мюсюлмански съвет пред Томбул джамия в Шумен.

Те издигнаха плакати с надписи Връщането на Генджев е позор за България пред Европа!, Не на престъпниците и крадците на вакъфи!, Възродителният процес е в ход!.

Митингът беше организиран от Районното мюфтийство в Шумен. Сред присъстващите бяха и народните представители от ДПС Четин Казак и Христо Бисеров, както и всички имами и ръководствата на мюсюлманските настоятелства от областта.

"Бих искал управници в момента да поемат отговорност за съдбата на милион и половина вярващи мюсюлмани, с чиято чест и достойнство днес се подиграват определени личности и сили, които стоят на тъмно и в сянка и дирижират нещата", каза пред протестиращите депутатът Четин Казак. Той подчерта, че ще сезира международните институции за решаването на казуса.

Депутатът Христо Бисеров заяви, че никой не може да стане водач, особено на духовна общност, когато тя не го иска, и призова присъстващите да защитават правата и свободите си.

Пред събралите се пред Томбул джамия районният мюфтия на Шумен Месут Мехмед заяви, че духовник, който в близкото минало е изневерил на общността, на която принадлежи, нанесъл огромни финансови и морални щети на мюсюлманското изповедание, не може да има моралното и законово право да представлява мюсюлманите в България.

дарик / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи