Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, юни 01, 2010

Ердоган:"Циреят" Израел извърши кървава касапница !

Ердоган:"Циреят" Израел извърши кървава касапница !


Нихал Йозерган


Нихал Йозерган

Кореспондент в Турция


Автор: Нихал Йозерган - кор. на БНР в Турция

© Снимка: Архив

Реджеп Ердоган

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган обвини Израел, че е извършил "кърваво клане" и призова еврейската държава незабавно да прекрати "нехуманната" блокада на Ивицата Газа

"Кървавото клане, което Израел извърши срещу екипажа на хуманитарния конвой за Газа, заслужава да получи най-суровата присъда. Атаката бе извършена в грубо нарушение на принципите на хуманността, международното право и световния мир", заяви Ердоган от трибуната на Меджлиса в обръщение към турската и международната общественост.

"Никой да не се опитва да поставя на изпитание нашето търпение," предупреди турският премиер и обеща Анкара да защитава докрай хуманитарната кауза за вдигането на продължаващата от 3 години насам блокада срещу палестинците в Ивицата Газа.

Военният щурм срещу корабите на цивилната инициатива той определи като „кървава касапница”. А операцията на израелските командоси нарече „хайдутство” и „пиратство” срещу международното право.

"Ръцете на израелското правителство се оцапаха с кръв, за което ще заплатят твърде висока цена, заради своите неправомерни и антихуманни действия," заяви премиерът и подчерта, че "нищо от тук нататък между двете страни не може да бъде по старому".

"Омръзна ни от лъжите на Израел, който се превърна за всички страни в региона в един "цирей", каза още Ердоган и поиска от международната общност, в лицето на ООН, НАТО, ОИК, Арабската лига, управляващите в Тел Авив на всяка цена да бъдат наказани като виновници за кървавата трагедия с "Флотилията на свободата", разиграла се вчера призори в международни води.

Преди това, на съвещание с министри, военното крило и шефа на службите в Министерския съвет, премиерът Реджеп Ердоган обсъди „пътната карта” с мерките и стратегията, които от тук нататък ще предприме турското правителство спрямо Израел.

Анализаторите в Турция изтълкуваха речта на Ердоган като "обявяване на война", но не срещу Израел, а срещу крайно-дясното израелско правителство, тъй като към края на словото си той прикани израелският народ да спре варварството на своите управници.

По-рано страните-членки на Съвета за сигурност на ООН осъдиха нападението на израелските специални части срещу "Флотилията на свободата" и призоваха Израел да снеме блокадата на Газа.

С призив към Израел да снеме блокадата от Газа излезе посланикът на Великобритания в ООН, който подчерта, че с действията си израелското правителство нарушава резолюция 1860 на Съвета за сигурност. За прекратяване на блокадата на Газа се обявиха и Русия, Франция и Китай, явяващи се постоянни членки на Съвета и имащи право на вето в него.

САЩ се въздържаха от пряко призоваване към Израел да снеме блокадата от Газа, като техният представител само отбеляза, че Тел Авив "би могъл да смекчи условията на блокадата на Палестинските територии".

Българско национално радио /

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи