Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, юни 16, 2010

Призоваваме бившото ръководство да не накърнява повече с действията си авторитета на институцията пред цялото общество

Бисмилляхи Рахмани Рахим - В името на Аллах

Уважаеми имам ефенди, членове на мюсюлманските настоятелства и джемаат

Скъпи братя и сестри, Поздравявам Ви с най-прекрасния поздрав „Селямун алейкум”.

В последно време е на ход една операция, която цели ограничаването на правата на мюсюлманите в България, тяхното разединяване и сплашване. С всички сили бившото и вече нелегитимно ръководство на Мюсюлманското вероизповедание в лицето на Мустафа Хаджи и неговото обкръжение се опитва да внуши на българските мюсюлмани, че се задава нов Възродителен процес. Опитва се да заблуди общността, че държавата се намесва в религиозните дела. Напротив: след повече от 10 години бяха взети съдебни решения без намесата на разни политически партии, които досега контролираха хода на делата. Бяха взети решения без да се отлагат за след месеци. Всъщност точно тези решения демонстрират, че държавата НЕ се меси в делата на изповеданието и че съдът може да бъде безпристрастен. В най-кратки срокове ще се публикува подробна хронология на съдебните дела. Всеки ще може да се запознае с документацията и да прецени сам, каква е истината.

Като отговорни ръководители на изповеданието ние категорично осъждаме провежданата политика на бившото ръководство на клевети и лъжи. Вече над 10 години то заблуждава не само обществото, но и съдебните институции чрез подправени документи. Тези действия противоречат на изконните ценности на исляма, който осъжда лъжата.

Осъждаме използването на религиозните храмове за лична реклама и призоваване към гражданско неподчинение. Осъждаме опитите да се създаде разкол в изповеданието.

Осъждаме размахването на етническата карта, от което не е ясно кой има интерес, но със сигурност не и мюсюлманите.

Призоваваме бившото ръководство да не накърнява повече с действията си авторитета на институцията пред цялото общество. Да не застрашава с подривна дейност гражданския мир в страната. Да спазва законите и законовия ред в правовата ни държава. Да се придържа към повелите на исляма.

Призоваваме мюсюлманите да не се поддават на манипулациите на шепа хора, борещи се за 10-годишните си кресла от страх пред ревизиите. Призоваваме всеки да се запознае с фактите и документите, които ще публикуваме съвсем скоро и тогава да реши.

„Селямун алейкум”

ВМДС

Висш Мюсюлмански Духовен Съвет

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи