Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, юни 16, 2010

Намеса в работата на мюсюлманското вероизповедание чрез натиск и заплахи от страна на ДАНС

Мюфтийството:Превръщаме се в полицейска държава

Вероизповеданието зове да се зачитат правата им

“Вместо да бъдат изпълнени решенията на Европейския съд по правата на човека, се наблюдава намеса в работата на мюсюлманското вероизповедание чрез натиск и заплахи от страна на ДАНС”.

Това се отбелязва в специално съобщение на Главното мюфтийство до Dnes.bg.

В него е отбелязано, че на 14 юни е затворена интернет страницата на мюфтийството, “което е поредният опит за заглушщаване на гласа на многобройното мюсюлманско население в страната”.

“Въпреки че е член на ЕС в България се прилагат методи на полицейска държава. Председателството на парламентарната комисия по контрол на ДАНС от партия Атака и назначаването на Божидар Димитров, чийто профил е отдавна известен, за министър, отговарящ за Агенцията за българите в чужбина и Дирекцията по вероизповеданията към МС, е показател за задкулисните планове на този натиск”, обявиха от Главното мюфтийство.

Оттам допълват, че действията целят нарушаването на общественото спокойствие и “прилагането на действия”, които възраждат тъмното минало на страната”.

“Ще продължим да отстояваме нашата справедлива кауза пред международните платформи и като представители на мюсюлманската общност ще продължим да отстояваме правата си в държава членка на ЕС, която не признава принципите и решенията на Съвета на Европа”, се чете още в декларацията, която завършва с призив:

“Призоваваме българското правителство да предприеме възможно най-скоро необходимите действия за недопускането на по-нататъшно уронване престижа на страната ни, както и нарушаването на общественото спокойствие на мюсюлманите в България и българския народ като цяло”.

Dnes.bg припомня, че в началото на месеца почти 1000 души – имами, мюфтии и мюезини, участваха в протестното шествие на мюсюлманите, което премина пред президентството, Министерския съвет и Народното събрание.

Всички протестиращи изразиха недоволството си от възстановяването на Недим Генджев като ръководител на мюсюлманското вероизповедание в страната.

Тогава от Гавното мюфтийство отправиха апел към държавните институции да не се намесват в делата на вероизповеданието.

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи