Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, юни 17, 2010

Продължават скандалите между Главно мюфтийство и Недим Генджев

Генджев затвори за час джамията в София

17.06.2010

Продължават скандалите между Главно мюфтийство и Недим Генджев. Предлагаме ви без редакция изявлението на мюфтийството (кое мюфтийство ?) след поредната проява на Генджев.

Днес на 17.06.2010 мюфтията на ДС майор Генджев посети централната софийска джамия "Баня Башъ", придружен от охрана и вместо да се запознае с проблемите на джамията или с дейности по провеждане на молитви, коран курсове и др. поиска парите от касата на храма.

Единственото за което се поинтересувал е какви суми се събират от дарителите, посещаващи джамията и е заплашил, че ако от сега парите не му се предоставят на ръка, ще съди имамите и Мюсюлманското настоятелство.

Освен този безпардонен акт на меркантилност Недю Генджев е заявил, че иска джамията да бъде затворена до второ негово нареждане, за да се знае, че той „командва парада".

В суматохата охраната, уплашена от сянката на ДС, е заключила джамията за един час, и даже е извела 10 малки деца, изучаващи ислям, но след изричното разпореждане на главния мюфтия на мюсюлманите в България д-р Мустафа Хаджи джамията отново беше отворена за молитви и курсове.

Главно мюфтийство се извинява на мюсюлманите за недоразумението и неудобството, причинено от Недю Генджев и категорично заявява, че няма да се поддаде под натиска на ДС и няма да позволи да бъде затворена джамията, не само в столицата, а в цялата страна, и няма да предостави паричните пожертвования на вярващите на човек, който употребява алкохол и не е посещавал джамията от години.

нюз.бг / Минаре България

1 коментар:


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи